Romașcanu spune că Firea e singurul candidat susținut total de PSD și că Ponta nu vrea la Primărie

Laurentiu Gheorghe | 05.07.2020

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus duminică că partidul o sprijină total pe Gabriela Firea pentru un nou mandat și nu crede că Victor o va contracandida, așa cum a amenințat recent.

Pe aceeași temă

Întrebat cum comentează declarațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, potrivit cărora nu ar exista o susținere totală din partea PSD pentru Gabriela Firea, pentru un nou mandat la Primăria Capitelei, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a declarat că PNL ar trebui să își rezolve propriile probleme, în interior, având în vedere că acest partid nu are un candidat propriu la alegerile locale pentru Primăria București.

„Doamna Violeta Alexandru are o însărcinare foarte importantă, aceea de ministru al Muncii și ar trebui să își facă treaba acolo, să recalculeze pensiile, să aplice legea de creștere a punctului de pensie și mai puțin să facă politică și mai puțin politica de cadre a PSD, în contextul în care toată lumea știe că nu se face o referire din partea PNL la acest lucru, PNL nu are un candidat la Primăria București. După bâlbâiala din 2016, când au rotit vreo 3-4 candidați, până s-au decis asupra celui final, anul acesta vedem că încă nu sunt în stare să promoveze din multitudinea de cadre pe care le au, un candidat cu șanse de reușită. Problemele ar trebui să și le asculte în interior și să și le rezolve pe ale dumnealor, iar problemele PSD să le lase în grija noastră”, a declarat Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că Gabriela Firea are „totala” susținere a social – democraților pentru un nou mandat.

”Privind susținerea doamnei Gabriela Firea la o nouă candidatură, ea este totală din partea PSD, beneficiază de absolut tot sprijinul PSD, iar echipa Gabriela Firea – PSD va fi câștigătoare și în acest an”, a declarat el.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD negociază cu Pro România, Romașcanu a declarat că există astfel de negocieri, în această perioadă.

„În acest moment există negocieri, din cunoștințele mele, nu s-a tranșat nimic. Legat de o alianță la nivel național, ea nu se pune în discuție, există alianțe la nivel local, iar în măsura în care Pro România și PSD vor ajunge la o înțelegere pe București, veți afla în scurt timp. În acest moment, cu sau fără Pro România, avem încrederea că Gabriela Firea va câștiga Primăria Capitalei”, a declarat Romașcanu.

Întrebat, de asemenea, ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta, liderul Pro România, la Primăria Capitalei, Romașcanu s-a arătat încrezător că acest lucru nu va avea loc, dar a adăugat că în cazul în care acest lucru, totuși, se va întâmpla, o parte a electoratului de stânga îl va vota pe Victor Ponta.

„Cu certitudine, o parte a electoratului de stânga va merge către domnul Victor Ponta, dar nu într-o asemenea măsură încât să pericliteze șansele doamnei Firea. În același timp, eu cred că domnul Ponta nu va candida la Primăria Capitalei. Există și declarații și de pe dreapta, că domnul Băsescu vrea să candideze la Primăria Capitalei. Sunt niște declarații de intenție, perioada asta este extrem de activă din punct de vedere al negocierilor, orice anunț trebuie văzut prin această perspectivă”, a mai declarat Romașcanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22