Românii din SUA: Vom trimite probele brutalității jandarmilor la Departamentul de Stat

Dora Vulcan | 13.08.2018

Romanian GOP, organizație a românilor republicani din SUA, critică acțiunile jandarmeriie la protestele de vineri seara, inclusiv asupra femeilor, a celor gravide, copiilor și bătrânilor.

Pe aceeași temă

 

 

Românii de la GOP spun că sunt oripilați de brutalitatea criminală manifestată de jandarmi, chiar și după ore bune de la încheierea manifestației, când oamenii au fost vânați în drumul  lor spre casă și maltratați.

 

 

Reacția integrală a românilor din SUA:

 

 ”Români sau americani, înainte de orice suntem oameni, cetățeni.

 

Romanian GOP, organizație a românilor republicani din Statele Unite, își manifestă dezaprobarea față de acțiunile anti democratice, ostile, anti-cetățenești ale Jandarmeriei Române, privind disproporționalitatea răspunsului la manifestațiile pașnice din București din fața Guvernului României din data de 10 august 2018, inclusiv asupra femeilor, femeilor gravide, copiilor și bătrânilor.

 

Suntem oripilați de brutalitatea excesivă, chiar criminală și răzbunătoare manifestată de jandarmi, chiar și la ore distantă după terminarea manifestației, când cetățenii care plecau spre casă au fost pândiți, prinși și maltratați fără motiv, victime fiind chiar și trecătorii care nu aveau nimic de a face cu manifestația.

 

Romanian GOP solicită tuturor românilor victime ale acestor agresiuni, sau ale oricărui abuz petrecut în datele de 10-11-12 august în Piața Victorie din București, de la intimidare, insultă, batjocorire, până la rănire corporală, distrugere a bunurilor personale sau chiar traume psihice, să ne contacteze de urgență.

 

Vă rugăm de asemenea a ne trimite filmări, poze și declarațiile dumneavoastră, pentru că echipa noastră de experţi va aduna aceste probe într-un document oficial care va fi trimis la Departamentul de Stat al Statelor Unite, departament care sperăm va face toate demersurile la nivel de Stat și Ambasade pentru reglementarea acestei situații.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22