Rossia24: Moldova, o colonie de gradul doi a SUA, controlata de la Bucuresti

P.c. | 20.03.2015

Pe aceeași temă

Republica Moldova este considerata o colonie de nivelul doi a SUA, controlata de la Bucuresti, intr-un reportaj difuzat de postul de televiziune Russia 24. Acum cateva zile, Moldova l-a declarat indezirabil pe Dmitri Kiselev, un propagandist al puterii de la Kremlin, director al trustului guvernamental de presa Russia Today, relateaza Hotnews.

 

Kiselev trebuia sa vina in Republica Moldova pentru prezentarea unui documentar de propaganda despre anexarea Crimeei de catre Rusia. Regizorul fimului, Andrei Kondrasov, a fost de asemenea declarat indezirabil.


"Guvernul din Republica Moldova ia exemplu de la Ucraina. Mai multi jurnalisti rusi sunt declarati persona non-grata, astfel Chisinaul implementeaza principiile ucrainene in relatii cu presa. Filmul lui Andrei Kondrasov 'Crimeea. Calea spre Patrie' a fost interzis, iar in curand vor fi pedepsiti oamenii care poarta panglica Sfantului Gheorghe. Proiectul de lege in acest sens a fost depus in Parlament. Ucraina in sfarsit si-a gasit in guvernarea de la Chisinau adevaratii tovarasi in lupta pentru viitorul luminos european pe care insa majoritatea populatiei nu si-l doreste". Acesta este intro-ul facut de prezentatorul buletinului de stiri de la postul rus de televiziune Rossia 24, Maksim Kiselev.


"Calific aceste actiuni drept o forma de autism statal. Dorinta de a nu cunoaste nimic, de a se izola de lume", spune Dmitri Kiselev, in acest reportaj.

 

CITITI SI: Republica Moldova l-a declarat indezirabil pe Dmitri Kiselev, directorul postului Rusia Astazi

 

"Sa latri la un elefant - e mereu ridicol. Autoritatile moldovenesti nu inteleg ca toate actiunile pe care le intreprind impotriva Rusiei sunt ridicole si provoaca haz in randul populatiei. Poporul moldovenesc este minunat, bland si are o atitudine foarte buna fata de Rusia", adauga si regizorul Andrei Kondrasov.

 

Irina Vlah, despre "genocidul populatiei ruse din Moldova"


Candidatul independent la functia de bascan al Gagauziei Irina Vlah, este in continuare sustinuta de presa de la Moscova. De data aceasta, Irina Vlah vorbeste despre proiectul de lege care interzice posturile de televiziune rusesti pe teritoriul Republicii Moldova, fapt pe care il califica drept "genocid al populatiei ruse".
 

Oleg Barabanov: Moldova, o colonie de nivelul doi a SUA, controlata de Romania
 

Invitatul expert rus, Oleg Barabanov, este de parere ca ultimele decizii ale Chisinaului, pe care le numeste anti-ruse, sunt luate in urma intrevederii presedintelui roman, Klaus Iohannis cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko.
 

"Exista o diferenta intre Ucraina si Republica Moldova. Autoritatile de la Kiev sunt telefonate direct din Washington. Biden telefoneaza, Kerry telefoneaza. Astfel, Ucraina poate fi numita o colonie (a Statelor Unite) de nivelul unu. Totodata, Washingtonului i-ar fi greata sa telefoneze Chisinaul direct, de aceea actioneaza prin Romania. Romania joaca rolul de controlor al Republicii Moldova. Cea din urma pentru Occident este o colonie de nivelul doi. Ordinele vin din Bucuresti si din Kiev", explica Barabanov.
 

Potrivit acestuia, alianta romano-ucraineana ordona Chisinaului cum sa actioneze in raport cu regiunea transnistreana si Federatia Rusa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22