Rovana Plumb, audiata de deputatii juristi. Nicolicea trage de timp; cere acte de la Parchet

E.b. | 12.10.2017

Dupa ce premierul Tudose a anuntat ca o vrea plecata din Guvern,(o decizie in acest sens va fi anuntata dupa sedinta CExN al PSD), dimineata, deputatii juristi au discutat solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a Rovanei Plumb, ministrului delegat pentru Fonduri Europene.

Pe aceeași temă

 
 

Presedintele comisiei, Eugen Nicolicea, i-a informat, miercuri, pe deputatii din comisie in legatura cu decizia Biroului permanent privind acordarea unui termen de opt zile pentru efectuarea anchetei si de trei zile pentru intocmirea raportului.

 

"Va informez ca nu a existat nicio obiectie cu privire la procedura, astfel ca obiectiile ridicate in sedinta s-au dovedit nefundamentate. Termenul este de maxim opt zile. In aceste conditii, termenul poate sa fie si mai scurt, raportul nu vine din exterior, este facut de catre colegi si va trebui sa fie adoptat dupa dezbateri.

 

Asa ca incepand de astazi, dumneavoastra va rog sa faceti propuneri scrise cu idei de intocmire a raportului. In cadrul unei comisii de ancheta vor fi prezentate si opiniile contrare, nu numai cele din raport si sa incercam sa-l terminam cat mai repede", a spus Nicolicea.

 

Joi ei s-au reunit la ora 08:30 si dupa aproximativ doua ore de discutii au stabilit ca luni Rovana Plumb va fi invitata la audieri in comisie si, in plus, alesii vor cere Parchetului si alte acte.

 

"Ne straduim sa terminam aceasta situatie luni ca sa intre pe ordinea de zi marti. Conditia ca sa se poata intampla aceasta situatie este sa ne raspunda Parchetul General in termenul acesta si sa participe Rovana Plumb, pe care nu putem sa o invitam la batjocura", a declarat presedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

 

Eugen Nicolicea a afirmat ca Rovana Plumb va fi chemata luni.

 

"Daca nu izbutim sa ne incadram va trebui sa decidem ce facem daca Parchetul nu ne va raspunde la adresa pana luni si ce facem daca exista o solicitare de neputinta de participare. Eu voi milita sa terminam acest lucru luni, deci este mult mai devreme decat termenul (...) ", a spus deputatul PSD.

 

Nicolicea a mai spus ca avocatul Rovanei Plumb a depus o solicitare.

 

"Prin avocat, ne-a invederat faptul ca de la dosarul cauzei lipsesc mai multe declaratii despre care s-ar putea crede ca exista, spre exemplu declaratia data de Lucia Varga, fost ministru delegat, semnatar al notei de fundamentare alaturi de doamna Rovana Plumb, procesul verbal, mai multe declaratii, memorii ce apartin doameni ministru Shaidehh si considera ca acestea sunt utile cauzei tinand cont de urmatoarea chestiune: doamna Rovana Plumb este acuzata ca este complice la o fapta facuta de doamna Sevil Shaidehh. Evident, ca sa poti sa fi complice la ceva, trebuie sa poti sa discuti despre fapta principala. Aceasta este motivatia pentru care avocatul cere lamuriri despre fapta principala", a adaugat Nicolicea.

 

Deputatul PSD a spus ca va inainta solicitarea Parchetului, afirmand ca institutia va decide daca va pune la dispozitia alesilor actele solicitate.

 

"Vom face demersurile ca doamna sa stie ca este invitata luni, ii vom preciza si ora in functie de ce mai avem in asa fel incat probabil luni seara sa incheiem raportul si sa intre pe ordinea de zi de marti", a mai spus Nicolicea.

 

****************

 

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22