Rovana Plumb cere ajutorul opozitiei pentru a-l convinge pe presedintele Iohannis ca este necesara promulgarea Codului Fiscal

Fara Autor | 16.07.2015

Pe aceeași temă

Rovana Plumb, șeful interimar al PSD, le-a trimis joi liderilor PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, o scrisoare în care le cere ajutorul pentru a-l convinge pe președintele Klaus Iohannis că este nevoie de promulgarea codurilor fiscale,  scrie B1 TV.

 

Rovana Plumb le cere cere liderilor, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor ,"susținerea până la capăt a noilor Coduri Fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor".

 

"Vă îndemn să cerem, împreună, promulgarea rapidă a Codurilor fiscale, cele la care am lucrat împreună în ultimul an, cu scopul de a ajuta la creșterea economică și la reducerea fiscalității în România!

Mă adresez dumneavoastră în calitate de președinta-interimar a PSD, dar și de cetățean al acestei țări, în speranța că veți susține în continuare eforturile Parlamentului României de a adopta un proiect extrem de important pentru economia românească, pentru mediul de afaceri și pentru întreaga societate.

Este vorba despre noile Coduri fiscale și de procedură fiscală, acte normative ce au trecut printr-un riguros proces de consultări și dezbateri publice, adoptate de Parlament cu o largă suștinere și care, în acest moment, se află pe masa președintelui republicii, la promulgare.

Pe langă scaderea TVA, care este, fără îndoială, cea mai bună măsură luată în ultimii 10 ani, noile Coduri fiscale conțin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea creșterii economice, la dezvoltarea afacerilor, la multiplicarea investițiilor și a locurilor de muncă și la distribuirea cât mai echitabilă a bunăstării pentru toți românii. Pentru prima dată, România se află în situația de a avea Coduri Fiscale construite în colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri, cerute de intreprinzătorii români și adoptate printr-un consens politic larg, transpartinic, ceea ce îi oferă sustenabilitate în timp.

Vă solicit așadar dumneavoastră, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opoziție îndemnul de a susține până la capăt noile Coduri Fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor. Vocea dumneavoastră este importantă și trebuie să se facă auzită, fie că este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petiții online sau pur și simplu de transmiterea unui mesaj public.

Promulgarea Codului Fiscal și a Codului de procedură fiscală este esențială pentru România, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor că aceste măsuri vor intra în vigoare în perioada următoare, iar celor care au deja afaceri în Romania le va permite să își pregătească planurile pentru lunile și anii care vin. Economia românească și întreaga societate au nevoie de o astfel de stabilitate și predictibilitate", se arată în scrisoarea Rovanei Plumb.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22