Rovana Plumb, replică pentru Corina Crețu conform punctajului PSD: Dna comisar ar trebui să explice

Laurentiu Gheorghe | 09.01.2019

După ce Corina Crețu a spus că a făcut „enorm” pentru a evita dezangajarea fondurilor europene, dar Rovana Plumb nu amintit de eforturile comune pentru că „nu a primit aprobare de la partid”.

Pe aceeași temă

Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, care este PSD-istă la fel ca și Corina Crețu, a evitat să dea o replică directă și clară, mergând pe punctajul consultanților de partid care i-au spus să-i ceară comisarului european, Corina Crețu, să explice de ce are o abordare ostilă la adresa Guvernului, implicit a României care se confundă cu partidul stat.

"În ceea ce priveşte aceste aspecte, aş vrea să facem o separare între declaraţii şi colaborarea pe care o avem cu Comisia Europeană. Întotdeauna eu am considerat, într-un mod cât de poate de onest şi de clar, că trebuie să existe această colaborare şi ea există. Probabil că doamna comisar Creţu ar trebui să explice de ce există o asemenea abordare, pentru că şi ieri, în conferinţă, am recunoscut tot ceea ce înseamnă sprijin din partea Comisiei Europene. Dar absorbţia banilor europeni se face de către beneficiari, pentru că ei implementează proiectele. Rolul nostru este să ne asigurăm că folosirea banilor se face într-un mod riguros şi transparent.

Avem dialog, întotdeauna am căutat sprijin, Comisia Europeană a găsit înţelegere şi dorinţă de a face bine pentru România prin absorbţia banilor europeni. Nu o să răspund decât punctând anumite lucruri. S-a făcut referire la pierdea a 22 de milioane de euro. Nu s-a pierdut niciun ban. S-a vorbit despre tinerii care sunt sprijiniţi de statul român prin proiecte europene, avem la dispoziţie 106 milioane de euro, 200.000 de tineri care vor fi sprijiniţi. Aceşti bani vor putea fi cheltuiţi până în 2023 şi vă asigur că nu s-a pierdut niciun ban. To be continued şi la mine. Mâine şi poimânine sunt două zile importante pentru România", a afirmat Rovana Plumb, la Antena 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22