Roxana Wring, președinta USR București: Gabriela Firea caută vinovați pentru că nu găsește soluții

Laurentiu Gheorghe | 10.06.2019

Președinta USR București, Roxana Wring, o acuză pe Gabriela Firea că nu are soluții pentru Capitală și alege să dea vina pe alții în încercarea de a-și masca incompetența.

Pe aceeași temă

„Tot mandatul Gabrielei Firea a fost o continuă goană după vinovați. Mai întâi a fost „greaua moștenire”. Apoi a fost opoziția. Apoi a fost Liviu Dragnea. Acum, Gabriela Firea dă vina pe Guvernul PSD. Cu toată lumea s-a războit actualul primar, mai puțin cu propria incompetență. Pentru că Gabriela Firea nu se pricepe deloc la soluții, dar știe de minune să găsească falși vinovați”, a afirmat Wring, într-un comunicat de presă.

”Despre asta este vorba în toate declarațiile din ultimele zile ale actualului primar: despre un edil care n-a făcut nimic timp de trei ani, care a stricat tot pe ce a pus mâna, care nu a avut viziune, soluții și rezultate. Ei bine, acest primar vine astăzi și spune că, de fapt, nu e vina lui, ci e vina oricui altcuiva. Or asta este o minciună! Este o minciună jenantă pe care Gabriela Firea o folosește în speranța de a-i mai păcăli o dată pe bucureșteni. Adevărul este că administrația PSD nu a făcut nimic în Capitală. A risipit banii fără responsabilitate, a dus RADET în faliment, a tocat bugetul pe bâlciuri și statui, a dat sute de milioane de euro la companiile înființate pentru camarilă și a lăsat orașul într-o stare mai proastă decât cea în care l-a preluat. Din acest motiv, Gabriela Firea, „primarul faliment”, trebuie să plece urgent”, a mai afirmat șefa USR București, care este și consilier general și unul dintre cei mai înverșunați adversari ai Gabrielei Firea.

****

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Administraţia publică locală are nevoie „urgentă” de un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea.

Concret, edilul Capitalei a susţinut că nu poate fi asigurată funcţionarea curentă a primăriilor şi că în prezent facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu fi considerate restanţe. „Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, dar şi multe municipii şi oraşe din ţară au un buget mult mai mic decât cel care ni s-a promis pe hârtie”, a declarat Firea, conform Agerpres.

Gabriela Firea a fost întrebată ce implică situaţia de „faliment nedeclarat”, iar primarul general al Capitalei a explicat că la aici se ajunge „în momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă, să îţi plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice. Facturile rămân neînregistrate, ca să nu intri pe arierate”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a menţionat că în această săptămână va avea loc o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. „Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional, ni s-a promis o întâlnire cu doamna premier şi domnul ministru de Finanţe, care acum e plecat din ţară”, a mai declarat Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22