Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Decizia nu e definitiva. Fostul sef al FR de Box e acuzat de trafic de influenta

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu executare. Decizia luata de Justitie in dosarul in care Obreja e acuzat de trafic de influenta nu este definitiva, potrivit Digi24.

Rudel Obreja a fost trimis in judecata in martie 2014 in dosarul in care e acuzat ca i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vantu, pentru o interventie la judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Procurorii arata in rechizitoriu ca in perioada septembrie 2013-ianuarie 2014 Rudel Obreja a pretins in mod direct de la denuntatorul in cauza un milion de euro, lasand sa se inteleaga ca ar avea influenta la judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel incat ar putea determina pronuntarea unei hotarari favorabile.

Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 de euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 de euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a <<noului cod>> (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)”, arata procurorii anticoruptie.

Denuntatorul in cauza este nimeni altul decat Sorin Ovidiu Vantu. El a purtat tehnica de interceptare DNA in acest caz.

Obreja mai este judecat intr-un alt dosar – cunoscut drept “Gala Bute” – alaturi de fosta sefa a PMP si ministru al Dezvoltarii Elena Udrea. Cauza vizeaza organizarea evenimentului sportiv de box de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acel moment de Udrea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22