Rusia accepta sa livreze Ucrainei 500.000 tone carbune, lunar, in conditii avantajoase

Fara Autor | 27.12.2014

Pe aceeași temă

Rusia a decis să furnizeze Ucrainei 500.000 de tone de cărbune lunar pentru rezolvarea dificultăților sale energetice, a declarat pentru TASS vicepremierul rus Dmitri Kozak.

 

"Rusia va furniza 500.000 de tone de cărbune Ucrainei și, eventual, dacă va exista un acord suplimentar corespunzător, alte 500.000 de tone de cărbune suplimentar, adică în total 1 milion de tone de cărbune lunar cu scopul de a o ajuta să depășească problemele cu care se confruntă în sectorul energetic", a declarat oficialul rus, într-o intervenție la postul de televiziune Rossia-24, citeaza Agerpres.

 

Decizia privind livrările de cărbune Ucrainei a fost adoptată de Moscova la cererea autorităților de la Kiev, a indicat el, adăugând că resursele energetice vor fi livrate Ucrainei în condiții preferențiale, la prețurile interne din Rusia.

 

Vicepremierul rus și-a exprimat speranța că livrările de cărbune vor ajuta la rezolvarea problemelor legate de aprovizionarea cu energie a Crimeii, în contextul în care Kievul întrerupe periodic alimentarea cu curent electric a peninsulei.

 

"Un acord corespunzător privind Crimeea nu am semnat cu partea ucraineană. Cu toate acestea, am decis să furnizăm resursele corespunzătoare, primind asigurări verbale" că peninsula va primi curent electric din partea Ucrainei, a mai spus Kozak, adăugând că un astfel de acord este în curs de negociere.

 

Anterior, site-ul oficial al Ministerului ucrainean al Dezvoltării, citând serviciul de presă al președintelui Petro Poroșenko, a relatat că Ucraina va primi cărbune rusesc fără plata în avans.

 

Mai târziu, Nadejda Petruneak, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a declarat că informația nu corespunde realității și a fost postată de hackeri pe site.

La puțin după aceea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a declarat, citat de agenția TASS, că livrarea de cărbune Ucrainei fără plata în avans este "o demonstrație de bunăvoință" din partea șefului statului rus pentru a oferi un sprijin real poporului ucrainean.

 

Vineri, 26 decembrie, președintele Petro Poroșenko a declarat, la o întrunire cu noii guvernatori numiți în funcție, că "primele trenuri cu cărbune care vor asigura funcționarea stabilă a centralelor au pornit". "Este primul pas ce va permite îmbunătățirea activității sistemului energetic", a mai spus președintele ucrainean, în condițiile în care curentul este întrerupt frecvent în cursul zilei chiar și la Kiev, nu doar în teritoriile regionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22