Rusia deschide un centru cultural la Bucuresti

P.c. | 01.05.2015

Pe aceeași temă

Rusia deschide in aceasta luna un centru cultural la Bucuresti. Centrul Rus de Stiinta si Cultura este infiintat in baza unui acord semnat de fostul ministru Titus Corlatean la Moscova, in 2013. In baza acestei intelegerii, Romania urma sa deschida un institut cultural la Moscova, iar Rusia, un centru cultural la Bucuresti, relateaza Hotnews.

 

Primul dintre evenimentele ce vor marca deschiderea Centrului Rus de Stiinta si Cultura la Bucuresti este legat de cel de-al doilea razboi mondial. Potrivit unui anunt facut pe Facebook de Ambasada rusa, pe 11 mai, la cinematograful Eforie din Bucuresti, incepe "Festivalul de Film Puterea Memoriei", descris drept "primul eveniment din sirul acelora care vor marca deschiderea Centrului Rus de Stiinta si Cultura la Bucuresti".

In acelasi timp, pe pagina proprie de Facebook, Centrul de Stiinta si Cultura anunta "primul eveniment organizat" de acesta - o masa rotunda ce va avea loc pe 13 mai, dedicata "aniversarii a 70 de ani de la Victoria in al Doilea Razboi Mondial. Printre invitatii mesei rotunde vor fi istorici din Rusia si Romania, oameni din domeniu, veterani".
 

Ministrul Corlatean spunea ca acordul cu Rusia "este un acord bilateral interguvernamental pe care l-am semnat la finalul intalnirii cu ministrul rus de externe, un acord valoros, negocierea a durat ceva timp, ma bucur ca am reusit sa finalizam negocierile, sa semnam acest acord, care presupune deschiderea Institutului Cultural Roman la Moscova si respectiv a Centrului Cultural Rus la Bucuresti. Eu sper ca, dupa semnarea acestui acord, anul viitor sa fim in masura de ambele parti sa inauguram aceste institute, centre culturale."
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22