Rusia, ingrijorata de intarirea NATO la granitele sale

P.c. | 25.12.2014

Pe aceeași temă

Anatoli Antonov, ministrul adjunct al Apararii, a exprimat ingrijorarea Rusiei in privinta intensificarii activitatilor NATO la granitele tarii sale, inclusiv in Romania. Acesta a remarcat ca numarul de tancuri este in crestere in Europa, iar activitatea aliantei nord-atlantice, care este bazata acum intr-o localitate din Estonia, "a crescut brusc", relateaza ziare.com
 
 
"Sub sloganul amenintarii ruse, NATO isi construieste potentialul militar in statele baltice, Polonia, Bulgaria si Romania", a spus Antonov, miercuri, citat de Itar Tass.
 
 
Numarul zborurilor efectuate de avioanele tactice NATO la granitele Rusiei s-a dublat in anul 2014, depasind 3.000, a subliniat Antonov. Avioanele de recunoastere au facut de asemenea aproape de doua ori mai multe zboruri deasuprea marilor Baltice si Barents, ajungand la aproape 480 in acest an.
 
 
Ministerul rus al Apararii ramane insa calm, in ciuda suspendarii cooperarii militare internationale dintre Rusia si NATO.
 
 
 
 
"Relatiile din sfera militara cu NATO au fost inghetate in 2014, din initiativa aliantei. O asemenea decizie a fost luata unilateral in Bruxelles. S-a intentionat astfel 'pedepsirea' Rusiei pentru promptitudinea de a-si apara interesele natinale", a mai afirmat Antonov.
 
 
Oficialul rus a adaugat ca partenerii externi ai Rusiei au incetat implementarea catorva proiecte care s-au dovedit a fi de succes in ultimii cativa ani. "Aici includem lupta impotriva pirateriei, combaterea terorismului si securitatea in Afganistan si in regiunea vecina", a mai spus ministrul adjunct al Apararii din Rusia.
 
 
De asemenea, acesta a averizat ca, daca Ucraina va adera la NATO, Rusia va intrerupe relatiile cu alianta nord-atlantica. "Tarile NATO au impins Kievul catre aceasta decizie contraproductiva, incercand sa transforme Ucraina intr-o linie de front a confruntarii cu Rusia. Daca aceasta decizie ia o turnura militara in viitor (aderarea la NATO), atunci vom raspunde corespunzator. Atunci va fi o intrerupere completa a legaturilor cu NATO, ceea ce va fi practic imposibil de reparat", a mai subliniat ministrul adjunct al Apararii de la Moscova.
 
 
Parlamentul Ucrainei a votat, marti, pentru renuntarea la neutralitate si aderarea la NATO. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit decizia "contraproductiva" si a aratat ca va spori tensiunile deja existente. 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22