Rusia saluta alegerea Irinei Vlah in functia de bascan al Gagauziei: S-a votat pentru dezvoltarea legaturii traditionale cu Moscova

P.c. | 24.03.2015

Pe aceeași temă

Ministerul rus de externe a salutat alegerea Irinei Vlah in functia de bascan al regiunii autonome Gagauzia, din Republica Moldova. MAE rus considera ca rezultatul acestor alegeri reprezinta o baza solida pentru dezvoltarea relatiilor cu Moscova, relateaza Hotnews.

 
Vlah, aleasa din primul tur in aceasta functie, este o avocata a apropierii de Rusia.


In februarie 2014 intr-un referendum tinut in Gagauzia, 98% dintre votanti s-au exprimat in favoarea integrarii in Uniunea Vamala condusa de Rusia. Chisinaul a declarat referndumul neconstitutional si a deschis o investigatie penala impotriva organizatorilor.
 

CITITI SI: Noi PRESIUNI asupra Chisinaului: Liderul Gagauziei AMENINTA cu declararea independentei, daca Moldova semneaza Acordul de Asociere cu UE

 

"Rezultatul alegerilor din Gagauzia dovedeste ca un numar important dintre cetatenii regiunii autonome au votat pentru dezvoltarea stransei  legaturii traditionale cu Moscova", a trasmis ministerul dupa scrutinul de duminica. "Se creeaza o baza solida pentru dezvoltarea viitoara de legaturi inter-regionale cu o regiune ce este in mod traditional apropiata de Rusia in sferele economica, sociala, culturala si educationala", adauga sursa citata.

 

90% dintre locuitorii Găgăuziei vor relații mai strânse cu Rusia

 

Conform unui sondaj de opinie realizat acum cateva zile in Găgăuzia peste 90% dintre locuitori sunt pentru stabilirea unor relatii mai puternice cu Rusia. 

 

30% dintre locuitori vor o orientare spre Turcia și doar cinci procente își doresc apropierea de Uniunea Europeană, după cum a relatat luni portalul Unimedia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22