Rusia si Ucraina au semnat acordul pentru furnizarea de energie electrica. Kievul nu plateste in avans, dar alimenteaza Crimeea

Fara Autor | 31.12.2014

Pe aceeași temă

 

Rusia şi Ucraina au semnat un acord pentru furnizarea de electricitate pe parcursul anului viitor, după ce Moscova a anunţat sâmbătă că intenţionează să furnizeze cărbune şi electricitate Ucrainei, fără ca acestea să fie plătite în avans, relatează Sputnik News, citată de Mediafax.

 

"Contractul este valabil timp de un an, începând din 30 decembrie 2014 şi prevede livrarea constantă de electricitate, până la 1.500 MW", a declarat Alexander Novak, ministrul rus al Energiei.

 

Acordul a fost semnat între companiile de stat din cele două ţări, Inter RAO din Rusia şi, respectiv, Ukrinterenergo din Ucraina.

 

De asemenea, cele două companii au semnat o altă înţelegere, prin care Ucraina se angajează să asigure alimentarea cu energie a Peninsulei Crimeea, potrivit TASS.

 

Săptămâna trecută, Crimeea a fost privată de energie electrică timp de mai multe ore, după ce Ucraina a întrerupt fără să anunţe livrările către peninsulă.

 

Sâmbătă, Rusia a anunţat că intenţionează să furnizeze Ucrainei cărbune şi electricitate, fără ca acestea să fie plătite în avans. Ucraina întâmpină dificultăţi în a-şi acoperi necesarul de energie, din cauza conflictului dintre armata naţională şi separatiştii proruşi.

 

Tot sâmbătă, vicepremierul rus Dmitri Kozak a anunţat că Rusia va livra electricitate Ucrainei la tarife aplicate pe piaţa internă rusă, cu mult mai mici decât cele în vigoare pe teritoriul ucrainean.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22