Rusia: Statul Islamic a ajuns in Caucazul de Nord

P.c. | 11.04.2015

Pe aceeași temă

Serghei Smirnov, adjunctul directorului Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) a declarat ca gruparea islamista Statul Islamic controleaza mai multe unitati de combatanti islamisti ce actioneaza in aceasta parte a Rusiei, relateaza ziare.com


Smirnov a afirmat in cadrul reuniunii Structurii Regionale Antiteroriste a Organizatiei de Cooperare de la Shanghai (OCS) care a avut loc la Taskent, in Uzbekistan, ca "unii comandanti ai gruparii teroriste 'Emiratul Caucazului' au jurat credinta Statului Islamic. Amenintarea este reala".


Mii de cetateni din Rusia, China, Kazahstan, Kargastan, Uzbekistan si Tadjikistan s-ar fi alaturat gruparii Statul Islamic, care controleaza teritorii intinse in Siria si Irak. Smirnov a afirmat ca cel putin 1.700 de rusi si 300 de tadjici s-au integrat in ISIL.

 

CITITI SI: Gruparea terorista Stat Islamic a intrat in capitala Siriei. Trupe SI au fost localizate intr-o tabara de refugiati din Damasc


Tarile membre ale OCS au convenit intensificarea cooperarii intre serviciile lor de informatii pentru a supraveghea deplasarile teroristilor pe teritoriile acestor state: "Este vorba despre activitati de supraveghere realizate de serviciile secrete ale statelor din OCS, schimburi de informatii, colectarea datelor personale ale teroristilor si monitorizarea deplasarilor" acestora, a explicat reprezentantul FSB. 

 

CITITI SI: Gruparea Stat Islamic a aruncat in aer o biserica din Siria chiar in duminica Pastelui catolic

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22