Rusia va SISTA legaturile cu NATO daca Ucraina se ALATURA blocului atlantic

P.c. | 24.12.2014

Pe aceeași temă

Rusia a anuntat miercuri ca va taia legaturile cu NATO daca Ucraina devine un membru al blocului atlantic. Amenintarea vine dupa ce Parlamentul de la Kiev a votat marti ca Ucraina sa renunte la statutul de tara neutra, transmite Reuters, conform Hotnews.
 
 
"Daca aceasta decizie, pe viitor, capata un caracter militar (accederea la NATO), apoi vom raspunde adecvat. Atunci va exista o sistare a legaturilor cu NATO, ceea ce va fi, practic, imposibil de reparat", a declarat vice-ministrul Apararii Anatoly Antonov, citat de RIA Novosti.
 
Anatoli Antonov, vice ministrul rus al Apararii acuzat miercuri tarile Aliantei Nord Atlantice ca au impins de la spate Ucraina sa renunte la statutul de tara nealiniata si ca aceasta miscare va complica o situatie deja complicata.
 
"Decizia Parlamentului Ucrainean de a renunt la statutul de nealiniere nu face decat sa complice o situatie deja complicata", a declarat vice ministrul Apararii Anatoli Antonov pentru agentia ruseasca Interfax.
 
"Tarile NATO au impins Kievul catre aceasta decizie contraproductiva, incercand sa transforme Ucraina intr-un front al confruntarii cu Rusia", a adaugat ministrul rus.
 
 

Parlamentul de la Kiev a votat, marti, un proiect de lege prin care Ucraina renunta la statutul de stat nealiniat.

 

Proiectul de lege a fost adoptat cu 303 voturi "pentru", cu 77 de voturi peste limita necesara. În data de 18 decembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege “privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată”.

 

Initiativa lui Porosenko a provocat o reactie dura, la Moscova, unde premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca proiectul de lege transforma Ucraina “intr-un potential inamic militar al Rusiei”.

 

Potrivit lui Medvedev, “președintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunțarea la statutul de țară nealiniată pentru țara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potențial inamic militar al Rusiei”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22