S-a renunțat la amendamentul care permitea unui judecător să fie procuror general

L. G. | 03.10.2022

​​Parlamentarii au revenit luni asupra amendamentului la legile justiției care permitea unui judecător să fie procuror general. Decizia a fost luată cu unanimitate.

Pe aceeași temă

Prevederea, introdusă în ultimul moment, a fost criticată intens.

Șeful DNA, Crin Bologa, a declarat pentru HotNews.ro că amendamentul este unul dat cu dedicație și încalcă atât Constituția, cât și principiul separării carierelor.

Prevederea a fost contestată și de către procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, dar și de procurorul general Gabriela Scutea.

„Am fost acolo ieri, alături de procurorul general, procurorul șef al DIICOT, președinta Înaltei Curți, și am rămas surprinși în momentul în care s-a adoptat acest amendament introdus de un reprezentant al minorităților care a fost așteptat trei zile ca să îl susțină. Surprinzător, când s-a supus la vot a și fost votat. Eu cred că este un amendament intuitu personae, adică cineva s-a gândit la o anumită persoană, judecător, pe care o consideră potrivită să fie procuror general al României. Da, este un amendament cu dedicație”, a spus Bologa.

Potrivit deputatei USR Oana Murariu, amendamentul discutat „în ultima clipă”, depus de Ibram Iusein de la minorități, a trecut cu voturile PSD și PNL. Murariu a precizat pentru HotNews.ro că USR a votat împotrivă, în vreme ce câțiva liberali s-au abținut, la fel ca și cei de la UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22