S-a schimbat modificarea: Autoritățile au scos de pe lista roșie Spania, Franța și Germania

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2020

Marți seară, nordul Franței, Madrid și Germania fuseseră incluse de Guvernul României pe lista țărilor care impunea tuturor cetățenilor care veneau din aceste zone să intre în carantină instituționalizată.

Pe aceeași temă

În mod ciudat, miercuri după-amiază, autoritățile române se răzgândesc iar Grupul de comunicare strategică precizează că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Practic, în acest moment, cetățenii care vin din Spania sau Franța nu trebuie nici măcar să se izoleze la domiciliu.

„Menționăm faptul că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei. O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit situației prezentate de autorități la acest moment, Spania și Franța nu mai sunt considerate nici măcar zone galbene, după ce aseară erau anunțate ca fiind roșii. Nici Germania nu mai este considerată zonă roșie, doar un district mai este trecut în zona galbenă.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, marți seară, într-o intervenție telefonică la Digi24, că toate persoanele care vor veni din nordul Franței și Madrid vor intra automat în carantină, în centrele special amenajate de statul român. Celelalte persoane care vin din alte teritorii ale Franței și Spaniei vor intra automat în autoizolare la domiciliu, spunea acesta.

Marție seară, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică au postat, pe site și Facebook, o fotografie în care erau precizat toate zonele considerate roșii, respectiv galbene, din care se observă dispariția mai multor țări din zona roșie:


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22