S-a stabilit echipa de negociere a PE pentru desemnarea procurorului-șef UE. Cine face parte din ea

Laurentiu Gheorghe | 07.03.2019

Echipa care va negocia din partea Parlamentului European numirea procurorului-șef UE e formată din președinții comisiilor CONT și LIBE Ingeborg Grassle și Claude Moraes plus Judith Sargentini.

Pe aceeași temă

Judith Sargentini (Grupul Verzilor) este europarlamentarul care a oprit-o pe Maria Grapini când număra greșit voturile pentru candidatul roman, iar Ingeborg Grassle (PPE) a laudat-o pe Kovesi la audierile din Parlamentul European.

Componenta echipei de negociere a PE este extrem de importanta, in conditiile in care Claude Moraes face parte din grupul socialistilor, cei care au votat impotriva lui Kovesi.

In numele Consiliului UE vor negocia reprezentantii Finlandei, Croatiei si Portugaliei, urmatoarele presedintii ale Consiliului care nu au candidati pentru aceasta importanta functie.

Negocierile se vor desfasura impreuna cu Consiliul in baza articolului 14 din Regulamentul EPPO.

Pozitia Consiliului UE va fi stabilita zilele acestea, in conditiile in care la Bruxelles are loc Consiliul JAI, organizat sub presedintia semestriala detinuta de Romania.

Pana acum Guvernulde la Bucuresti nu si-a facut publica poziția, daca va sustine candidatul roman, Laura Codruta Kovesi, sau candidatul francez, Francois Bohnert, clasat pe locul doi in PE, dar pe primul loc in votul indicativ dat in COREPER.

In cazul in care Consiliul UE nu isi schimba pozitia si continua sa il sustina pe Bonhert, se va ajunge la negocierea prevazuta in Regulamentul EPPO.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22