S-a strans doar 5% din suma necesara pentru achizitionarea Cuminteniei pamantuluiVEZI CONT

Dora Vulcan | 15.07.2016

Pana acum s-au strans 306.773 de euro din donatii pentru sculptura "Cumintenia Pamantului" realizata de Constantin Brancusi. Suma este infima si reprezinta doar 5% din cele 6 milioane de euro necesare pentru ca opera de arta sa intre in patrimoniul statului.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook Cumintenia Pamantului, oamenii au contribuit cu 36.683 de euro prin intermediul site-ului eMag.ro, 104.222 de euro au fost colectati pe platforma brancusiealmeu.ro, iar restul de 165.868 de euro - prin transfer bancar.

 

"Iata sumele colectate pana pe 15 iulie in cadrul campaniei.

 

Donatii puteti face in continuare AICI. Sau, daca sunteti weekendul acesta la (festivalul - n.red.) Electric Castle, puteti dona acolo, pe loc, folosind la bar bratara primita de la organizatori", este mesajul postat pe Pagina de Facebook Cumintenia Pamantului.

 

 

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lui septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali, noteaza Agerpres. 

 

 

Exista mai multe modalitati prin care romanii pot dona pentru achizitia operei:

 

  • direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro,
  • prin intermediul celui mai mare retailer online din Romania, eMag, unde romanii pot cumpara virtual, pe http://www.emag.ro, "Cumintenia pamantului", donand astfel in conturile campaniei pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi;
  • virand lei, euro si dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, in conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de catre bancile comerciale. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22