S-au ales noile completuri de 5 judecători la ÎCCJ, dar Dragnea rămâne cu judecătorii „prietenoși”

Redactia | 03.01.2019

ÎCCJ a desemnat joi, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2019, însă pentru Dragnea, CSM a recomandat păstrarea celui ales în decembrie.

Pe aceeași temă

Tragerea la sorţi a fost realizată de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea.

În urma tragerii la sorţi, a rezultat următoare componență a completurilor de 5 judecători, conform modificărilor legislative:

  • Completul 1 penal este format din: Iulian Dragomir, Ionuţ Matei, Iulia Alexandra Rus, Constantin Epure şi Valentin Horia Şelaru. Supleanţi la acest complet au fost desemnaţi: Florentina Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Mirela Sorina Popescu, Leontina Şerban, Rodica Cosma.

  • Completul 2 penal va fi compus din: Simona Cîrnaru, Oana Burnel, Anca Mădălina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu, Simona Cristina Neninţă. Supleanţi sunt: Francisca Vasile, Săndel Lucian Macavei, Silvia Cerbu, Ştefan Pistol, Simona Daniela Encean, Daniel Grădinaru.

  • Completul 3 penal este format din: Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitoş, Ana Hermina Iancu. Supleanţi sunt: Rodica Aida Popa, Geanina Arghir, Maricela Cobzariu, Andrei Claudiu Rus, Ioana Alina Ilie.

De asemenea, au fost traşi la sorţi membrii a trei completuri în materie civilă.

  • Completul 1 civil este format din: Carmen Popoiag, Iulia Manuela Cîrnu, George Bogdan Florescu, Cezar Hîncu, Claudia Marcela Canachecu;

  • Complet 2 civil: Sorinela Alina Macavei, Mirela Vişan, Ianina Grădinaru, Mona Magdalena Baciu, Adriana Gherasim;

  • Complet 3 civil: Mihaela Paraschiv, Paulina Brehar, Rodica Zaharia, Veronica Năstase, Rodica Voicu.

    Aceasta este a patra tragere la sorţi a completurilor în ultimele luni.

Pe data de 13 decembrie, Înalta Curte a organizat o tragere la sorți a completurilor de cinci judecători, dar acestea au fost valabile doar până la sfârșitul anului 2018 pentru cazurile urgențe, arestări, recuzări etc.

Cele anterioare au fost declarate, pe rând, nelegale de Curtea Constituțională și de Curtea de Apel București.

Secţia pentru judecători a CSM a recomandat, la începutul lunii decembrie anul trecut, mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Pe 19 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a decis ca dosarele de pe rolul completurilor de cinci judecători de la ICCJ să fie judecate în continuare de completurile trase la sorţi pe 13 decembrie.

Unul dintre aceste dosare apelul în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Reamintim că pe 13 decembrie dosarul fusese repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă, format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două persoane – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia a fost atacată cu apel.

Liviu Dragnea a obţinut în instanţă, luna trecută, suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajărilor fictive. Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22