S. Mureșan: Guvernul Dăncilă e în corzi și încearcă degeaba să îndulcească tonul raportului MCV

Redactia | 12.11.2018

​Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan spune că Guvernul încearcă să „îndulcească tonul raportului” MCV care va fi publicat mâine, comportându-se „ca un elev corigent care s-a ținut doar de prostii.

Pe aceeași temă

„Raportul va spune lucrurilor pe nume: va apăra toate progresele înregistrate de România, va apăra justiția și va arăta cu degetul pe cei care vor să o slăbească. Pe Dragnea, pe Tăriceanu, pe Dăncilă, pe Tudorel Toader. De câteva zile, Guvernul României încearcă să îndulcească tonul raportului. Degeaba încearcă. Raportul se va baza pe faptele lor, pe acțiunile lor de până acum, iar aceste acțiuni au fost periculoase pentru mersul justiției”, a scris Mureșan pe Facebook.

Oficialii de la Bruxelles cer relansarea procedurii pentru șefia DNA și numirea unui procuror-șef cu experiență în lupta anticorupție. Printre noile recomandări ale Comisiei Europene se numără: oprirea imediată a implementării legilor Justiției realizate de Comisia Iordache, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvernul Dăncilă, stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și asumarea de către Parlament și Guvern a recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22