S-o suspende, să acuze procurorii DNA, statul paralel? PSD-iștii, indeciși față de Sorina Pintea

Laurentiu Gheorghe | 02.03.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a spus luni că va discuta marți cu baronii locali cazul arestării, sub acuzația de luare de mită, a fostului ministru al Sănătății, dar că nu se va lua vreo decizie publică.

Pe aceeași temă

La mai bine de două zile de la reținerea și arestarea pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății din Guvernul Dăncilă, Sorina Pintea, conducerea PSD n-a avut o reacție oficială, asumată public, privind poziția față de arestările membrilor de partid acuzați de fapte de corupție. „Să nu vorbești de funie în casa spânzuratului” este proverbul care reflectă cel mai bine atmosfera din aceste zile din sediul central al PSD.

Totuși, Marcel Ciolacu a spus nervos că la ședința informală de marți a președinților organizațiilor locale ale partidului, cei supranumiți baronii roșii, se va discuta cazul arestării Sorinei Pintea pentru a se stabili o poziție comună a partidului în astfel de situații delicate și cum se va explica electoratului susținerea sau anatema pentru cei căzuți în necaz.

Chestionat dacă a aflat despre propunerea presedintelui PSD Maramures, Gabriel Zetea, ca Sorina Pintea sa fie suspendată din partid, Ciolacu a spus: „Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul ca eu mâine (marți – n.r.) voi avea o sedinta informala cu toti presedintii de organizatii judetene, unde vom lua mai multe decizii. (...) Nu pot sa adopt ceva intr-o sedinta informala. Nu e doar un caz, vom discuta tot contextul".

El a spus ca in sedinta informala doar se va discuta în general aceasta situatie.

„Vom sti ce avem de facut si eu cat conduc partidul nu voi lua anumite decizii catre cazuri personale. Vom lua in discutie care este abordarea partidului in astfel de cazuri. (...) Este o decizie care afecteaza intregul partid si va fi o decizie pe care o sa o iau impreuna cu presedintii de organizatii si o sa o comunic la urmatorul CEx", a adaugat Marcel Ciolacu.

Context

Duminica, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca va propune ca managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, arestata in dosarul in care este acuzata de luare de mita, sa fie inlocuita din functie si suspendata din PSD.

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta 'Doctor Constantin Opris' din Baia Mare care sa asigure buna functionare a spitalului in conditiile de restrictionare a accesului in spital din cauza coronavirusului si vom demara o ancheta a Corpului de control al Consiliului Judetean la Serviciul de achizitii publice al spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea si a tuturor celor care ar putea avea legatura cu acest caz pana la solutionarea in instantele de judecata a acuzatiilor”, a precizat Gabriel Zetea pe pagina sa de Facebook.

Tribunalul Bucuresti a decis sambata seara arestarea preventiva pentru 30 de zile a Sorinei Pintea in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22