Șapte membri CSM îi cer Liei Savonea să își asume răspunderea pentru criticile din Raportul MCV

Laurentiu Gheorghe | 23.10.2019

Șefei CSM, Lia Savonea, i se solicită ca în cursul zilei de miercuri să își asume responsabilitatea și să formuleze o poziție publică, a scris judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM.

Pe aceeași temă

„Raportul MCV are concluzii devastatoare privind activitatea CSM si a altor institutii din cadrul sistemului judiciar, cum ar fi SIIJ si IJ. Se impune asumarea raspunderii si stabilirea de urgenta a unor masuri de remediere.

Aceiași 7 membri am solicitat in seara aceasta discutarea raportului MCV in cursul zilei de maine (miercuri - n.r.) si formularea unei pozitii publice. Nu putem astepta convocarea unui plen pe un termen nedeterminat. De altfel, pentru saptamana aceasta nu a fost convocat vreunul, desi a fost solicitat acest lucru si se impunea reluarea votului pentru sefia SIIJ,” scrie Andrea Anamaria Chis.

Judecatorul posteaza mai mute hashtaguri la aceasta postare: #statdedrept, #responsabilitate, #adevar, #asumare si #masuriconcrete.

CSM, în raportul MCV

Raportul MCV a analizat situatia de la CSM, institutie care, desi in esenta este garantul independentei Justitiei, este blocata in jocuri politice. Este amintit in nota critica si modul in care Tudorel Toader, cat a fost ministru al Justitiei, a actionat cand a venit vorba de demiteri si numiri in functii cheie din sistem.

Postarea Andreei Anamaria Chis vine dupa ce CSM a anuntat marti seara ca raportul MCV se va discuta in prima sedinta de plen.

„Raportul de evaluare privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare, aferent anului 2019, va fi analizat de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in vederea adoptarii unei pozitii oficiale din partea institutiei," comunica CSM.

CSM a stabilit pentru miercuri dupa amiaza doar sedinta Sectiei pentru judecatori, dar nu si una de plen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22