Sase membri ai comisiei care analizeaza doctoratul lui Toba sunt din vechiul CNATDCU

Dora Vulcan | 17.06.2016

Noua comisie de stiinte militare a CNATDCU va prelua de la vechea comisie analiza sesizarii de plagiat a tezei de doctorat redactata de ministrul de Interne Petre Toba. Sase din sapte membri ai comisiei au facut parte din vechiul CNATDCU.

Pe aceeași temă

 

 

 

Schimbarea componentei comisiei a fost facuta "printr-un proces amplu de selectie”, dupa cum a anuntat Ministerul Educatiei.

 

 

Mai trebuie amintit faptul ca presedintele comisiei, comisarul-sef de politie Stefan Pruna, este presedintele unei sectiii din cadrul Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), institutie fondata de Gabriel Oprea, si in care este membru si Petre Toba.

 

 

 

PressOne scria in luna martie ca a identificat 32 dintre membrii Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, institutie finantata de stat, in conditiile in care ASSN refuza  sa comunice public cine sunt membrii sai. Printre acestia se numara si Petre Toba.

 

 

 

Sesizarea de plagiat asupra tezei ministrului Toba a fost facuta in luna martie a acestui an de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, cu privire la mai multe cazuri de plagiat a tezelor de doctorat. Sesizarea a mai fost semnata de profesorul Vladimir Tismaneanu, dr. Lucian Ancu de la University of Geneva (Elvetia) si profesorul Horia Cornean de la Aalborg University (Danemarca).

 

 

 

Componenta Comisiei de Stiinte militara, informatii si ordine publica, care va da verdictul (potrivit Hotnews):

 

 

Stefan Eugen Pruna, presedinte - prorector al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, profesor universitar la Catedra de Investigare a Criminalitatii, Facultatea de Politie, si Director Scoala Doctorala "Ordine publica si Siguranta Nationala" din cadrul Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti. A fost membru al Academiei de Stiinte Militare inca de la infiintare si presedintele Sectiei de Informatii a acesteia pana in ianuarie 2015. Comisarul-sef de politie Stefan Pruna este presedinte al sectiei de Ordine Publica si Siguranta Nationala, din cadrul Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), institutie infiintata prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, initiata de parlamentarii Marian Saniuta, Eugen Badalan, Ion Mocioalca, Adrian George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulica, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea si Teodor Melescanu. Pruna a fost membru in Comisia de Stiinte militare, informatii si ordine publica din fostul CNATDCU.

 

 

Ion Craciun, vicepresedinte - Profesor/Seful Departamentului de Studii de Securitate si Leadership, Colegiul National de Aparare/Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". A facut parte din Comisia de Stiinte Militare din fostul CNATDCU.

 

 

Irena Chiru - este Directorul Institutului National de Studii de Intelligence din cadrul Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul Bucuresti. A absolvit Facultatea de Stiintele Comunicarii, Institutul National de Informatii. In 2005 a obtinut titlul de Doctor in sociologie din partea Universitatii Bucuresti cu o teza axata pe sociologia comunicarii de masa. A facut parte din Comisia de Stiinte Militare din fostul CNATDCU.

 

 

Ella Magdalena Ciuperca - sef Departament de Stiinte Sociale si Stiinte Politice, decan al Facultatii de Studii de Intelligence din cadrul Academiei Nationae de Informatii Mihai Viteazul. A absolvit Facultatea de Psihosociologie, Institutul National de Informatii in 1997, potrivit informatiilor de pe site-ul academiei.

 

 

Daniel Dumitru - este colonel, loctiitor al comandantului pentru invatamant (prorector) si profesor universitar conducator de doctorat in domeniul Informatii si securitate nationala la Universitatea Nationala de Aparare Carol I din Bucuresti. Intre 2012 -2014 a fost decan al Facultatii de Comanda si Stat Major, iar intre 2006-2012, prodecan pentru cercetare stiintifica la aceeasi facultate. A facut parte din Comisia de Stiinte Militare din fostul CNATDCU.

 

 

Gheorghe Minculete - este profesor universitar si sef de comisie didactica la Universitatea Nationala de Aparare Carol I din Bucuresti. A facut parte din Comisia de Stiinte Militare din fostul CNATDCU.

 

 

Cezar Marius Pantea - este profesor universitar la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti si conducator de doctorat in domeniul "Ordine Publica si Siguranta Nationala", potrivit CV-ului de pe site-ul Academiei de Politiei.

 

 

 

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a aprobat pe 10 iunie, prin ordin, noua componenta a CNATDCU, for abilitat prin ordonanta promovata in martie de Guvernul Ciolos sa se pronunta pe sesizarile de plagiat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22