Scandal în Parlament: Florin Roman, înlăturat cu forța de la microfon: Bă mafiotule, nu auzi?

Laurentiu Gheorghe | 09.09.2021

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL), s-a erijat în președinte de ședință și a refuzat să îi cedeze microfonul Ancăi Dragu, președintele Senatului.

Pe aceeași temă

UPDATE: Moțiunea a fost citită. Co-preşedintele AUR George Simion cere să fie convocat Parlamentul marți, la ora 16.00, cu un singur punct pe ordinea de zi: dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură. Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că va discuta și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, iar apoi vor lua o decizie.

Cei din USR PLUS și AUR au susținut că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor doar cât șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

„Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

„E un moment neverosimil. Dl Roman a confiscat microfonul si nu o lasa pe dna Dragu sa vorbeasca. Dle Roman, sunteti loctiitor, lasati-o pe Anca Dragu sa spuna ce vrea sa spuna”, a spus la microfon un deputat.

Roman nu a vrut să-i cedeze conducerea ședinței lui Anca Dragu, moment în care lângă Roman au apărut mai mulți parlamentari AUR care l-au încercuit, l-au tras de mâini și de haine și l-au îndepărtat de pe scaun.

În urma busculadei, Roman a părăsit sala de plen reunit, declarând ședința închisă.

„Aici e Parlamentul României, băi, mafiotule!”, i-a strigat deputatul Dan Tănasă (AUR) lui Florin Roman.

Alfred Simonis (PSD) l-a susținut pe Roman, astfel că nu poate fi modificată ordinea de zi înainte de a fi stabilită

Locul lui Florin Roman a fost preluat la conducerea ședinței de vicepreședintele Cristina Prună de la USR PLUS, iar ședința a fost reluată sub conducerea șefeie Senatului.

Scandalul a apărut după ce Florin Roman nu a vrut să supună la vot o cerere a USR PLUS de a se suplimenta ordinea de zi cu stabilirea programului pentru dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22