Scandal în PSD din cauza impozitului pe bacșiș introdus de Teodorovici. Dăncilă: A fost o greșeală

Dora Vulcan | 21.10.2019

Social-democrații sunt supărați că au ajuns la vot final mai multe proiecte de lege inițiate de ministrul Finanțelor, printre care și impozitarea bacșișului.

Pe aceeași temă

Proiectul de impozitare a bacșișului vine într-un moment total nepotrivit, în timp ce liberalii încearcă să facă o majoritate pentru crearea unui nou guvern iar PSD proclamă în discursul public măsurile luate pentru creșterea veniturilor.

Mai mulți parlamentari PSD au criticat și proiectul introdus de Teodorovici în circuitul parlamentar și momentul în care a ales să o facă. Odată ce proiectul a trecut deja de Senat, pentru parlamentarii PSD va fi destul de greu dacă nu imposibil să dea un vot împotrivă atâta vreme cât inițiatorul proiectului este chiar numărul 2 în PSD.

Viorica Dăncilă le-ar fi spus colegilor săi că a discutat personal cu Eugen Teodorovici și i-a explicat că impozitele îi vor alunga pe alegători și i-a cerut să nu depună legile în Parlament, dar ministrul nu a ascultat-o, scrie site-ul Digi 24. Dăncilă a mai spus că a discutat și cu Viorel Arcaș, liderul senatorilor PSD, pentru a încerca blocarea proiectului, dar nici el nu a ascultat-o.

Întrebată de jurnaliști, după ședința PSD, dacă propunerea legislativă depusă de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a fost o greșeală, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, a fost o greșeală pentru că nu a fost discutată”.

Proiectul lui Teodorovici a fost adoptat de Senat săptămâna trecută și prevede impozitarea bacșișului dat de clienții barurilor și ai restaurantelor și includerea sa pe bonul fiscal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22