Scandal în PSD pentru șefia ASF, o sinecură de 15.000 €. Ponta trage sfori pentru tata-socru

Redactia | 19.02.2020

Senatorul Daniel Zamfir, ex-PNL, ex-ALDE, acum la PSD, trage sfori pentru a fi numit la şefia ASF. Zamfir e susţinut de Gabriela Firea şi de Lia Olguța Vasilescu.

Pe aceeași temă

Însă Marcel Ciolacu şi Victor Ponta au alt plan: vor să-l trimită la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe vicepreşedintele Curţii de Conturi, Nicu Marcu, astfel încât postul de la Curtea de Conturi să rămână liber pentru Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, scrie Adevărul.

Marcel Ciolacu a negociat cu Victor Ponta. Potrivit surselor citate, cei doi au stabilit de principiu ca PSD şi ProRomânia să-l susţină pentru şefia ASF pe Nicu Marcu, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Nicu Marcu are profil tehnocrat: e profesor universitar de economie la Universitatea din Craiova şi a fost deputat PNL pentru o scurtă perioadă (doi ani). Însă nu CV-ul lui Nicu Marcu a contat în alegerea binomului PSD-ProRomânia, ci interesul de familie. Ponta ar vrea ca Marcu să fie promovat la ASF pentru a lăsa vacant postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. În locul său, ar urma să fie instalat Ilie Sârbu (70 de ani), socrul liderului ProRomânia, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi e remunerată cu 5.000 de euro lunar. În 2015, înainte să demisioneze dn funcţia de premier, Victor Ponta şi-a plasat socrul pe funcţia de consilier la Curtea de Conturi. Mandatul lui Ilei Sârbu va expira în toamna acestui an.

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al ASF, după ce Leonard Badea, fostul şef al instituţiei, numit de PSD, a prins în toamnă un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR). Deşi au pierdut, oficial, puterea, social-democraţii încă pot strânge o majoritate în cele două Camere pentru a impune un nou preşedinte al ASF. Funcţia vine cu o leafă pe măsură: 15.000 de euro lunar, deci negocierile din partid sunt dure.


Articolul integral în Adevărul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22