Scandal în USR din cauza candidaturii lui Vlad Teohari, invalidată de USR dar aprobată de diaspora

Redactia | 07.10.2020

Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj.

Pe aceeași temă

Teohari a semnat anul trecut o scrisoare deschisă în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid.

Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov.

Istoricul Bogdan Jitea îli anunţă demisia din USR Sector 3, afirmând că şi el este semnatar al scrisorii generate de excluderea Olimpiei Ardelean şi deci pasibil de a fi acuzat de lipsă de integritate.

Anunţul referitor la invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari a fost făcut de Olimpia Ardelean, care afirmă că votul a fost foarte strând, 13 - 12.


Ea susţine că cele 13 voturi în baza cărora a fost luată decizia aparţin lui Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Alin Moş, Radu Mihail, Vlad Botoş, Liviu Mălureanu, Diana Mureşan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună.

”Să vă fie ruşine! E extrem de nedrept pentru Vlad. Din ce inţelesesem eu, mâine urmau să fie depuse listele de candidaţi pentru diaspora. Cu o zi înainte l-au invalidat.Pe nimic. Pentru că a semnat o scrisoare deschisă”, a scris pe Facebook Olimpia Ardelean.

Ea mai susţine că până acum câteva luni, USR Diaspora avea un favorit pentru parlamentare, Emanuel Stoica.

”Team Barna l-a dat afară din USR sau supendat pentru suficient timp cât să nu mai poată candida la parlamentare, care e tot aia practic„, relatează ea.

Ea se întreabă dacă vor fi invalidaţi toţi semnatarii scrisorii în care erau semnalate nereguli în USR, precizând că ”sunt nume ca Ştefănuţă, Ciceală, Presadă, Vlad Alexandrescu, Goţiu, Dobrev, Seidler, Tudor Benga, Prisnel, Stelian Ion, Andrei Macsut”.

Mihai Martin reclamă pe Facebook că a comentat decizia pe grupul intern al partidului, dar acesta i-a fost sters. Îl postează din nou pe propria pagină şi îşi anunţă demisia.

Andrei Zisu a explicat pe pagina sa de Facebook cine este Vlad Teohari:

„La varsta de 22 ani, Vlad Teohari reusea sa dezvolte o aplicație care poate salva viata bolnavilor de epilepsie. O bratara care ii anunta pe apartinatorii bolnavilor de epilepsie cand se declanseaza criza si unde se afla acestia. Insa in Romania, la momentul ala, nu a gasit sprijin si finantare. A facut-o in alte tari, unde a primit sprijin din partea Microsoft.

Apoi a plecat in alta tara, acum in Franta, unde lucreaza, printr-o companie numita AKKA, ca manager de proiect pentru Airbus.

Lui Vlad Teohari i s-a spus ieri ca "nu este un om integru". Cel care se lupta cu mentalitatile si birocratia din Romania pentru a salva vieti, nu este suficient de integru.

A fost ales cu o majoritatea covarsitoare a celei mai mari filiale USR PLUS - filiala diaspora.

Deschide lista pentru Camera Deputaților, este omul cel mai apreciat din acea filiala, tocmai pentru implicare si onestitate. Dar Biroul National al lui Dan Barna si Cristian Ghinea a decis sa il scoata din joc. Acest lucru a fost decis de un grup restrans de oameni (13), in ciuda celor peste 1.500 puncte primite (aproape 1.000 de voturi).

13 au fost mai importanti decat 1.000.

De ce spun ei ca Vlad Teohari este nedemn sa reprezinte USR? Pentru ca, anul trecut, eu, Vlad si alti peste 400 oameni din USR, am semnat o scrisoare prin care denuntam un alt abuz - excluderea lui Oli Ardelean. Alaturi de noi au mai semnat Stelian Ion, Ana Ciceala, Mihai Gotiu si multi altii.

Daca ar fi sa pastram aceeasi logica aplicata de BN acum lui Vlad, practic, Stelian Ion nu ar mai avea dreptul sa candideze.

In fapt, e doar o executie politica a unui candidat ales democratic. S-a trecut linia rosie. De aici, nu mai exista limite.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22