Scandal la alegerea șefiei TNL. Conducerea PNL, reclamată pentru manipularea voturilor

Dora Vulcan | 23.10.2017

Alegerea deputatului Mara Mareș, cel mai tânăr deputat al PNL, la conducerea tineretului liberal a fost contestată duminică de unul dintre contracandidați care a arătat spre secretarul general al PNL, pe care l-a acuzat că a manipulat voturile.

Pe aceeași temă

 

 

 

Unii dintre participanţii la şedinţă spun că însuşi preşedintele liberal Ludovic Orban a influenţat votul, după ce şi-a arătat susţinerea pentru deputatul Mara Mareş.

 

 

„Dați-mi voie să am o preferință. Sunteți de acord că am acest drept?”, a spus, la rândul său, Ludovic Orban, transmite Digi 24.

 

 

 

 „Pe ici, pe colo au apărut niște murmure, cum că metoda pe care eu și Orban o detestasem a apărut cu alți actori; că Ludovic Orban nu vrea să conducă TNL decât nu știu cine. Un mare lider nu se amestecă în jocuri mărunte din partid”, a declarat de la tribună Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL.

 

 

”Murmurele” au apărut după ce Mara Mareş, cea mai tânără deputată din România, a câştigat preşedinţia organizaţiei Tineretul Naţional Liberal.

 

 

„Vreau să vă mulțumesc celor care m-ați votat, iar celorlați vă promit că voi face ce îmi stă în putință ca să vă castig încrederea”, a declarat Mara Mareș.

 

 

Tânăra de 25 de ani a câştigat în turul doi cu un scor destul de strâns: a avut 49 de voturi în plus din cele peste o mie față de următorul clasat. Unul dintre contracandidaţi a acceptat înfrângerea fără comentarii, dar al treilea pretendent a arătat spre secretarul general PNL, despre care a spus că a făcut jocurile la aceste alegeri.

 

 

„Domnule preşedinte Orban, nu vă acuză nimeni de nimic. Eu vă acuz secretarul general adjunct. Vă rog să îl suspendaţi. Să nu credeți că acest lucru nu e de curaj. E de bun-simț, dle președinte”, a spus Glad Varga, candidat la șefia TNL.

 

 

Acuzaţiile au rămas fără efect: preferata lui Ludovic Orban va conduce organizaţia Tineretul Liberal.

 

 

Mara Mareș este deputat PNL de Brașov. A intrat în Parlament la 24 de ani, de pe primul loc al listei de candidați a PNL Brașov, motiv de discuții aprinse în filială și la centru. Este fiica consilierului județean Ioan Mareș și, după doi ani la Colegiul „Doamna Stanca” din Făgăraș, a plecat să-și continue studiile la Oxford și Londra. Potrivit propriului CV, la 19 ani făcea stagii de practică la Institutul Diplomatic Român, iar la 20 de ani, la Ambasada României la Londra. După cum rezultă din declarația de avere depusă la preluarea mandatului, anul trecut nu a avut vreun venit, nu are proprietăți, bijuterii sau bani în conturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22