Scandal la USR după excluderea vicepreședintelui organizației Ilfov, Olimpia Ardelean

Dora Vulcan | 12.12.2019

Mai mulți membri ai USR au protestat joi seară în fața sediului central față de decizia excluderii din organizația ilfoveană a Olimpiei Ardelean, reclamată de mai mulți colegi pentru derapaje de limbaj.

Pe aceeași temă

Olimpia Ardelean, vicepreședinte al organizației ilfovene a spus în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, la care a candidat și președintele USR, Dan Barna, că acesta ar fi făcut lucruri necurate și că anumite semnături de pe inițiativa ”Fără penali” ar fi fost false. În ciuda faptului că i s-a explicat că listele cu probleme au fost eliminate din dosare, Ardelean a intrat în conflict cu mai mulți colegi de partid iar comunicarea dintre ei ar fi degenerat.

Peste 100 de membri USR, potrivit unui mesaj postat de senatorul Mihai Goțiu, au cerut, joi, conducerii formațiunii să revină asupra decizie de excludere a Olimpiei Ardelean transmițând că nu tolerează „execuțiile politice”. Mesajul a fost rostogolit de mai mulți membri USR și semnat de 117 persoane.

„Colega noastră Olimpia Ardelean, membru al Biroului Județean Ilfov, a fost exclusă pe baza unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizației județene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba, pentru că deranjează. (...) Genul acesta de execuții politice nu au nimic de-a face cu valorile USR iar noi, subsemnații, nu tolerăm așa ceva”, a scris senatorul Mihai Goțiu, joi, pe Facebook, în numele mai multor membri ai USR.

USR a reacționat și a spus că listele respective au fost eliminate înainte de a fi depuse și că Ardelean a fost reclamată de mai mulți colegi pentru comportament inadecvat și că a fost exclusă pentru că, prin pozițiile sale publice, a prejudiciat interesele legitime ale USR și ale membrilor săi.

”În ședința de miercuri seara a Biroului Național pe lângă alte puncte legate de organizarea partidului s-au discutat și sesizările unor membri la adresa Olimpiei Ardelean, care a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în ultima campanie.

Biroul Național a decis cu majoritate de voturi excluderea ei pentru încălcarea articolului 13 din Statutul USR care prevede că membrii au obligația să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi.

În 2018, Olimpia Ardelean și alți colegi din țară au verificat listele cu semnături de susținere ale inițiativei Fără Penali și acolo unde au semnalat probleme au fost eliminate imediat din dosare listele respective. A fost prima campanie de acest fel pentru USR și membrii noștri au fost extrem de riguroși în respectarea regulilor.

Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la inițiativa Fără Penali, ci pentru motivele mai sus menționate.

USR are mecanisme interne funcționale, orice membru poate contesta decizia la Comisia de Arbitraj”, se spune în mesajul USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22