Scandalul accidentului lui Lucian Bode ia amploare: Parchetul militar deschide un dosar penal

Laurentiu Gheorghe | 02.09.2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află în mijlocul unui uriaș scandal după ce duminică, mașina SPP-ului în care se afla ministrul a intrat pe contrasens tamponând un alt autoturism - VIDEO.

Pe aceeași temă

Parchetul militar a preluat ancheta accidentului de pe Valea Oltului în care a fost implicată o mașină condusă de un ofițer SPP și în care se afla ministrul Transporturilor, liberalul Lucian Bode.

Un film difuzat pe internet arată cum mașina oficială, un VW Touareg, al SPP-ului, se deplasează în mare viteză, cu semnalele luminoase și acustice pornite, depășește pe linie continuă o întreagă coloană de mașini, intră în viraj fără vizibilitate dar pe contrasens, filmarea fiind făcută de camera unui motociclist cu doar câteva minute înainte de accident. Masina in care se afla Ministrul Transporturilor a fost filmata pe drumul dintre Pitesti si Ramnicu Valcea.

Surse judiciare au declarat pentru Europa FM ca doua persoane au fost rănite: ofițerul SPP, care conducea pe contrasens, si o femeie din Polonia, pasager în masina izbita in plin.

Lui Lucian Bode i se cere demisia

Partidele politice și opinia publică, au reacționat negativ față de isprava ministrului Transporturilor, Lucian Bode fiind presat să-și dea rapid demisia, mai ales în contextul emoțional al tragicului accident în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină, deschizător de drum al coloanei în care se afla fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

USR cere explicatii publice ministrului Transporturilor, Lucian Bode, dupa accidentul rutier in care a fost implicat, in judetul Arges, solicitandu-i sa spuna care era urgenta de a se deplasa cu semnalizare acustica si luminoasa pe drumurile publice si de ce masina circula pe contrasens. Totodata, USR solicita Politiei sa spuna ce verificari a facut in acest caz si ce masuri a luat.

Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, a declarat la Digi 24 ca insotirea ministrilor se face la cerere. "O masina de politie trebuie sa fie in fata, iar masina insotita sta in spate. Nu am date, dar e posibil ca masina ministrului sa fi gonit ca sa ajunga masina de politie. In mod cert insa, o astfel de masina nu poate sa aiba dispozitive luminoase sau acustice. Astfel de depasiri cum vedem in imagini pot fi facute doar daca masina de politie era in fata", a explicat Lucian Dinita.

Explicațiile SPP

La trei zile de la accident, SPP oferă primele explicații despre împrejurările venimentului în care a fost implicat ministrul Transporturilor, cu mașina de serviciu, la volanul căreia se afla un angajat al SPP.

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22