Scandalul dezinfectantilor: DNA va incepe investigarea coruptiei din spitale (SURSE)

Vlad Toma | 16.05.2016

Tolo.ro anunta astazi ca DNA va incepe o investigatie in urma dezvaluirilor legate de dezinfectantii diluati de Hexi Pharma, in paralel cu dosarul deschis de Parchetul General.

Pe aceeași temă

 

O sursa judiciara citata de tolo.ro arata ca „parchetul General va înainta pe pista diluării biocidelor, iar DNA va deschide un dosar pe corupția spitalelor și a autorităților sanitare care au favorizat Hexi Pharma contra banilor negri”.

 

Conform sursei citateagenții Hexi Pharma, dar și directorul general erau oamenii care aranjau lucrurile cu managerii spitalelor și ai sistemului. Dar nu doar șefii luau bani. Când venea camionul cu produse de la Hexi până și portarul lua 200 de lei, cam asta era reputația firmei!”

 

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat miercurea trecuta Parchetul General, intr-un comunicat.

 

Parchetul a anuntat de asemenea ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Mai multe perchezitii au avut loc acum cateva zile la cladiri care apartin Hexi Pharma si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

 

Hexi Pharma a cerut intrarea in insolventa dar procurorii Parchetului General au solicitat suspendarea dizolvarii firmei producatoare de dezinfectanti.

 

Testele coordonate de Guvern au confirmat faptul ca produsele furnizate de Hexi Pharma sunt neconforme. Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM au aratat ca in unele cazuri substantele erau diluate de pana la zece ori, a declarat acum cateva zile, la Palatul Victoria, Victor Strimbu, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22