Scandalul fraudelor electorale ia amploare: Cristian Băcanu și Claudiu Năsui prezintă dovezile

Laurentiu Gheorghe | 28.09.2020

Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sector 5, și Claudiu Năsui (USR) arată că la unele secții, voturile pentru CL acordate PNL și USR PLUS au fost transferate altor partide.

Pe aceeași temă

Cristian Băcanu scrie pe Facebook că la o secție din Sectorul 5, s-a constat că 90 de voturi acordate PNL pentru Consiul Local au fost ulterior transferate către Partida Romilor:

„Acestea (voturile – n.r.) au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, susține Băcanu.

Și deputatul Claudiu Năsui a transmis, la rândul său, că există dovezi pentru cum au fost furate voturile USR PLUS și a dat exemplul secției 127 din Sectorul 1:

„Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele. Sunt acum cu colegii de la Sector 1 în fața Biroului electoral Sector 1. Sunt alte 9 secții în care nu iese cheia de control. Acum avem o idee mai clară unde s-a dus diferența dintre exit-poll și rezultatele de azi”, a transmis Năsui.

Surse din BEC au declarat pentru G4Media că mai multe date greșite au fost introduse de la sectiile de votare în aplicația BEC și toate solicitările de la birourile de circumscripție de pe ordinea de zi de azi sunt pentru remedieri ale datelor. BEC a trimis problema la AEP pentru rezolvare in baza art. 9 din legea 135/2020.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22