Scandalul Ionuț Christache de la TVR ia amploare: Iulian Bulai, despre costul "omagiilor" la TVR

Redactia | 22.11.2018

Deputatul USR, Iulian Bulai, a dezvăluit pe Facebook sumele pe care le încasează colaboratorii emisiunii de la TVR realizate de Ionut Christache, printre care se numără Ion Cristoiu și Mircea Dinescu.

Pe aceeași temă

"Între 5.000 și 15.000 de euro, atât au primit de la TVR invitații permanenți ai lui Ionut Cristache, în ultimele zece luni", susține, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai. Dintre cifrele prezentate de el, cea mai mare sumă ar fi fost primită de Mircea Dinescu. Bulai, membru în Comisia de Cultură, ia astfel poziție după ce Libertatea a scris, de dimineață, că realizatorul Ionuț Cristache de la TVR are salariu de peste 25.000 de lei pe lună.

HotNews.ro a încercat să obțină o poziție de la președintele TVR, Doina Gradea, dar am fost redirecționați către biroul de comunicare. Vom publica lămuririle oficiale în momentul în care le vom primi

În mesajul său de pe Facebook, Iulian Bulai susține că invitații ar fi primit, în perioada ianuarie-octombrie 2018, mii de euro de la TVR: 9.570 euro - Ion Cristoiu, 8.097 0 Marius Pieleanu, 5.586 - Radu Soviani, 15.149 - Mircea Dinescu, 8.774 euro - Cristian Gheorghe. În cazul lui Ionuț Cristache, el menționează, pentru primele zece luni, "costuri" de circa 78.000 de euro - echivalentul salariului brut prezentat de Libertatea.

Iulian Bulai susține că șefa TVR, Doina Gradea, a fost invitată în mod repetat să răspundă întrebărilor Comisiei de Cultură. El scrie, între altele:

Ieri, șefa TVR, Doina Gradea, nu a venit la audierea în Comisia de cultură. Din martie până în prezent am depus 5 solicitări de prezență la audieri în Parlament pentru a da socoteală despre intervențiile de intimidare din TVR, inclusiv împotriva propriei Comisii de Etică, despre lipsa de transparență a instituției și despre managementul defectuos practicat de la nivelul cabinetului Președintelui Director General.

Doina Gradea trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru ceea ce se întâmplă la Televiziune, nu poate fugi la infinit.

Doamna Gradea are obligația să răspundă de ce sunt prezentați ca fiind analiști independenți niște lăudători de casă ai PSD-ALDE pe care îi plătim noi cu bani grei în fiecare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22