Scheme de fraudare a bugetului de stat de catre marii contribuabili, in analiza ANAF

Tudor Despina | 15.01.2016

ANAF are in analiza mai multe cazuri privind scheme de fraudare a bugetului de stat de catre mari contribuabili si intentioneaza sa le prezinte public.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut vineri de seful Fiscului, Gelu Diaconu vorbind despre “o cazuistica bogata privind fraudarea bugetului de stat cu sute de milioane de euro de catre firme din categoria marilor contribuabili”. Declaratiile sefului ANAF vin in contextul in care investitorii privati din economie, reuniti in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), s-au plans de recentele actiuni ale Fiscului.

 

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si-a exprimat in cursul zilei de vineri sustinerea pentru cresterea colectarii taxelor si combaterea evaziunii, insa mai crede si ca recentele actiuni ANAF privind inregistrarea in scopuri de TVA sunt decuplate de la realitatea economica.

 

"Putem intelegem reactia Colitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, insa doar din perspectiva termenului scurt impus marilor contribuabili pentru a aduce documente suplimentare. Astazi, termenul a fost prelungit cu 30 de zile, decizia privind clarificarea acestei probleme fiind comunicata CDR inca din cursul zilei de ieri.  Avem instrumentata o cazuistica bogata privind fraudarea bugetului de stat cu sute de milioane de euro de catre firme din categoria marilor contribuabili, motiv pentru care mentinerea acestei proceduri este imperios necesara", a venit replica lui Gelu Diaconu.

 

"Clientii onesti ai consultantilor din CDR sunt beneficiarii directi ai relaxarii fiscale, consecinta a diminuarii evaziuniii fiscale, diminuare ce se datoreaza in mare masura si acestei proceduri, fapt cunoscut de consultantii fiscali ai acestora, familiarizati cu dimensiunea si metodele de evaziune fiscala in domeniul TVA. Intentionam ca in zilele urmatoare sa prezentam opiniei publice cazuri si scheme de fraudare a bugetului de stat de catre firme din categoria marilor contribuabili" mai precizeaza seful Fiscului, citat de Hot News.

 

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai. Membrii Coalitiei contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coordonarea Coalitiei Coordonarea Coalitiei este asigurata de un Consiliu Director format din Presedintii si Vice-presedintii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camerei Americane de Comert in Romania, (AmCham), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22