Schimbare la vârful Inspecției Judiciare: Adjuncta șefului, Lucian Netejoru, și-a dat demisia

Laurentiu Gheorghe | 11.11.2019

Inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare, procurorul Sanda Mateș, și-a dat demisia din funcție, anunță zaire.com, citând surse din magistratură.

Pe aceeași temă

Inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, a semnat luni, 11 noiembrie, ordinul de încetare a delegării, la cerere, în funcţia de inspector-şef adjunct a procurorului Sanda Mateş, scrie

Ziare.com

Potrivit site-ului IJ, in locul Sandei Mates a fost numita Andreea Cristina Mina.

Mina s-a remarcat prin cele trei cercetari disciplinare deschise fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, toate cele trei cazuri au fost clasate.

Sanda Mateş fusese delegată în funcţia de inspector-şef adjunct după plecarea lui Gheorghe Stan în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infraţiunilor din Justiţie, în ianuarie 2019.

Demisia din functie a Sandei Mates vine in contextul in care seful IJ, Lucian Netejoru, este contestat de 7 membri CSM, care ii cer vehement demisia.

Unul dintre motive, activitatea IJ a fost criticata dur in cel mai recent raport MCV. "In ultimul raport MCV sunt retinute aspecte extrem de grave in privinta Inspectiei Judiciare, ceea ce, o data in plus, ne obliga sa va solicitam public asumarea responsabilitatii, prin prezentarea demisiei din calitatea dumneavoastra de conducator al unei institutii cu rol esential in sistemul judiciar," scriu cei 7 membri CSM.

In plus, rezultatele IJ in ultimii patru ani s-au soldat cu clasari rasunatoare in cauzele mediatizate.

Schimbare și la sefia Inspecția pentru procurori

Nu este singura noutate din cadrul Inspectiei Judiciare. In urma cu doua saptamani, a avut loc o alta schimbare discreta, sefa Directiei Inspectie pentru Procurori (DIP), Adriana-Claudia Pampu-Romanescu, si-ar fi dat demisia din aceasta pozitie.

„Pampu-Romanescu ar fi avut mai multe contre cu Sanda Mates,” explica surse din magistratura, care ar fi fost motivul plecarii. In locul ei a fost numit procurorul Gina Magirescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22