Școala ar putea începe în prima tranșă doar pentru elevii de a VIII-a și a XII-a în grupe de câte 15

Redactia | 27.04.2020

Școala ar urma să reînceapă, dar nu pentru toți copiii ci pentru cei care au de susținut evaluări naționale, de clara a VIII-a și a XII-a.

Pe aceeași temă

În primele două săptămâni ar urma să revină ls școală doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, care au de susținut evaluări naționale, în grupe de câte maxim 15, pentru respectarea regulilor de distanțare fizică, arată propunerile făcute de inspectoratul General Școlar, transmise vineri Ministerului Educației de Inspectoratul Școlar General.

Ei ar urma să dea teze, să fie ascultați pe baza recapitulărilor, să li se încheie medii, să le fie completate foi matricole și să depună cereri pentru examene (evaluarea națională și bacalaureat).

În următoarele două săptămâni ar urma să revină la școală elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi are loc dezinfectarea spațiilor.

La fel, elevii învață în grupuri de câte 15. Se dau teze se ascultă pe baza recapitulărilor, se încheie medii.


Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative

Va fi făcută dezinfectare zilnică în școli.

În privința Bacalaureatului, ISMB propune ca examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică.

Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.

Pentru Evaluarea Națională, ISMB propune ca în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică. Toate documentele se depun la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22