Școlile rămân deschise săptămâna viitoare în toată țara

L. G. | 10.02.2022

Activitatea din școlile din toate județele țării va continua în format fizic săptămâna viitoare, a anunțat joi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.

Pe aceeași temă

„Este un obiectiv al întregii țări de a menține școlile cât mai mult timp deschise”, spune Andrei Baciu, adăugând că se constată o tendință de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale - criteriul-cheie în funcție de care se decide ca școlile să rămână deschise în format fizic sau să treacă în online.

 

Rata de ocupare a paturilor din spitale la nivel național este în acest moment de 45,7%, iar în județe variază între 22% și 58%, potrivit secretarului de stat.

 

Începând din 17 ianuarie, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școli este gradul/rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

 

Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

 

În situația în care această rată de ocupare la nivel județean este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară în sistem online.

 

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70%.

 

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică aceste informații pe site-ul propriu, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică o rată cumulată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22