Scriitorul francez Michel Houllebecq si-a suspendta promovarea controversatului roman "Soumission", dupa atacurile de la Paris

Fara Autor | 09.01.2015

Pe aceeași temă

Scriitorul francez Michel Houellebecq a suspendat promovarea romanului sau "Soumission", acuzat de critici ca transmite islamofobia, dupa moartea prietenilor sai din redactia Charlie Hebdo. Houellebecq a parasit Parisul, fiind “profund afectat de moartea prietenului sau Bernard Maris, actionar al ziarului", a anuntat agentul sau, Francois Samuelson, scrie Le Figaro.

In ziua atentatului, Charlie Hebdo a prezentat o caricatura a lui si mai multe pagini dedicate cartii "Soumission", care imagineaza Franta condusa de un partid musulman in anul 2022.

Scriitorul francez a fost omniprezent in media in aceasta saptamina pentru a-si promova ultima carte. Calificat de la sublim la iresponsabil, romanul de 300 de pagini a starnit un val de controverse, majoritatea criticilor acuzandu-l de islamofobie si de propulsarea partidului de extrema dreapta Frontul National.

 Joi, inainte de a pleca din Paris, Houellebecq a acordat un interviu lui Antoine de Caunes, care urma să fie difuzat vineri seara pe Canal +, a declarat editorul Flammarion.

Potrivit acestuia, Houellebecq nu primeste momentan protectia politiei franceze.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22