Scrisoare a unui membru CNA catre institutiile europene: Ignoranta politicienilor a dus televiziunea publica in stare de faliment

M. B. | 03.08.2015

Pe aceeași temă

Valentin Jucan, membru CNA, a trimis luni unor instituții europene (Comisia Europeană, Parlamentul European, Asociatia Televiziunilor Publice din Europa) o scrisoare in care vorbeste despre presiunile politicienilor asupra televiziunii naționale și despre cum a ajuns TVR in pragul falimentului.

 

"In ultimii trei ani, adica de la inceputul mandatului meu in CNA, am sustinut constant reforma institutionala si protejarea independentei editoriale a televiziunii nationale. In egala masura, am semnalat acelorasi institutii, inclusiv celei din care fac parte, presiunile politice la care este supus TVR. In urma masurilor luate de catre conducerea institutiei in ultimele zile, salariatii au recurs la proteste si apeluri catre Parlamentul Romaniei", se precizeaza in scrisoarea lui Jucan, prezentată de Ziare.com.

 

În scrisoare este descrisă și situația financiară deplorabilă în care se află TVR din cauza conducerilor numite politic în fruntea instituției.

 

"Din pacate, ignoranta politicienilor a permis ca TVR, organsim public cu responsabilitati speciale in informarea corecta, in sustinerea culturii nationale cat si cea a minoritatilor nationale, sa fie acum in pragul falimentului.

De fapt, consider ca inactiunea membrilor Parlamentului Romaniei, impreuna cu administrarea dezastruoasa a TVR din ultimii ani, a condus la transformarea acesteia din institutie aflata in slujba interesului public, in agentie guvernamentala responsabila cu sustinerea politica a Executivului", mai spune Valentin Jucan.

 

Reamintim că ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile Societatii Romane de Televiziune, avand in vedere datoriile pe care TVR le avea la bugetul de stat. Ulterior, postul public si-a platit datoriile, iar conturile i-au fost deblocate.

 

Pentru a reduce cheltuielile, a fost închis departamentul TVR News.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22