Scrisoare deschisa catre Parlament. Peste 700 de angajati ai TVR cer masuri de urgenta:Televiziunea Publica este in colaps financiar

T.d. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

O scrisoare semnata de peste 700 de angajati ai Televiziunii Publice a fost transmisa, luni, catre cele doua Camere parlamentare. Oamenii cer Legislativului sa analizeze in regim de urgenta si sa adopte masuri pentru redresarea situatiei critice in care se afla TVR.

“De zece ani, Televiziunea Romana este pe un drum descendent din punct de vedere al situatiei financiare, cauzata atat de un sistem legislativ depasit, cat si de valuri de conduceri defectuoase si incompetente.

Televiziunea Romana este in prezent in colaps financiar si cu conturile blocate, in pericol sa nu isi mai poata indeplini misiunea publica conferita prin Constitutie”, se arata in scrisoarea semnata de presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR, Dragos Bocanaciu, alaturi de alti peste 700 de salariati, potrivit Mediafax.

Ei cer controale din partea statului pentru identificarea cauzelor care au dus la situatia critica in care se afla TVR.

Semnatarii scrisorii cer parlamentarilor, de asemenea, “sa analizati performantele actualei structuri de conducere a Televiziunii Romane si sa demarati procedurile care se impun pentru inlocuirea managerilor care nu si-au dovedit competenta in pozitiile pe care le ocupa”.

Angajatii TVR mai cer celor doua Camere parlamentare convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului in care sa fie discutat in regim de urgenta Raportul de Activitate al SRTV pe anul 2014.
 

Conturi blocate si noi restructurari

Acum o saptamana, ANAF a blocat conturile Societatii Romane de Televiziune, din cauza datoriilor pe care TVR le are la bugetul de stat.

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului le-a solicitat premierului Victor Ponta si ministrului de finante, Orlando Teodorovici sa blocheze toate conturile TVR: 

"Va solicit sa blocati toate conturile bancare ale Televiziunii Romane, ca si continuare a actiunii de blocare a conturilor operate la Banca Romana pentru Dezvoltare - BRD, de catre Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala - ANAF", scrie Jucan intr-o scrisoare deschisa trimisa premierului Victor Ponta si ministrului de finante, Orlando Teodorovici.

O zi mai tarziu, Televiziunea Publica a luat noi masuri de taiere a cheltuielilor, in conditiile datoriilor semnificative pe care le are. Consiliul de Administratie al TVR a decis inchiderea postului TVR News si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive.

Potrivit unui comunicat al TVR, inchiderea TVR News a fost decisa de la 1 august, iar continutul media va fi preluat de celelalte canale ale Televiziunii Publice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22