Scutul antiracheta de la Deveselu, activat in 18 Decembrie (oficial american)

Tudor Despina | 03.12.2015

In 18 Decembrie urmeaza a fi activata baza militara de la Deveselu, ca parte a scutului antiracheta, a declarat un inalt oficial american din cadrul Departamentului de Stat.

Pe aceeași temă

 

Afirmatia a fost facuta de John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american, pentru Radio Romania Actualitati.

 

In ce priveste situatia de securitate in regiune, oficialul american a aratat ca “Sunt provocari de peste tot. Dinspre est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei in Ucraina, avem probleme in sud, de asemenea, iar Romania este din perspectiva locatiei sale geografice si aceea a angajamentului politic, importanta pentru noi, pentru a putea face fata acestor provocari”.

 

Ambasadorul SUA Hans Klemm a punctat la inceputul lui Noiembrie ca lucrarile la baza militara vor fi incheiate pana la finalul acestui an. In consecinta, amplasamentul si sistemul antiracheta vor fi complet operationale in Martie 2016, a mai aratat Klemm. 

 

Lucrarile se desfasoara conform calendarului si bugetului aprobat, iar perioada estimata de incheiere a lucrarilor este sfarsitul anului. Guvernele SUA si Romaniei planuiesc in acest moment organizarea unei ceremonii pentru a marca incheierea lucrarilor de constructie. Mai sunt insa de efectuat destule teste ale amplasamentului sistemului si ale sistemului antiracheta.

 

Asadar, probabil amplasamentul si sistemul vor deveni complet operationale undeva in luna martie 2016. Odata incheiata aceasta etapa, guvernele Romaniei si SUA, precum si NATO, vor marca operationalizarea sistemului. Deci vor fi doua ocazii de a marca aceasta constructie si amplasamentul, una in cadrul acestui an, spre sfarsitul anului, iar cealalta undeva in aprilie-mai 2016”, a declarat Hans Klemm.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22