Se caută un candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei. Variante de lucru, Cîrstoiu sau Florescu

Redactia | 18.03.2024

Surse din coaliție au că managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, are cele mai mari șanse de a fi nominalizat drept candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

Social-democrații nu și-au exprimat încă consensul pentru candidatura medicului. Potrivit sondajelor PSD, Daniel Băluță ar fi candidatul ideal care ar putea să câștige fotoliul de primar al Bucureștiului. Liderii PSD și PNL se reunesc luni seară, în ședința Coaliției pentru a decide candidatul comun la primăria București.

„Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Am înțeles că e doctor de dinți... nu de dinți, de genunchi. Eu nu am probleme cu genunchii, din fericire încă mă țin genunchii. Eu nu îl știu, să-i dea Dumnezeu sănătate. Am înțeles că e manager la Spitalul Universitar. Când eram la Barcelona am primit numele unui arhitect, celebru am înțeles, domnul Florescu. Vineri îmi spuneau că domnul Florescu este candidat. Am dat repede pe Google, am văzut că e un domn extrem de apreciat. Dacă ne spuneai dinainte ce se dorește, am fi vorbit și cu nepotul lui Gaudi. Arhitectul Florescu sau doctorul de genunchi, eu nu îi știu, noi nu i-am testat. Dacă colegii din PSD vin și ne arată că e o soluție, eu nu vin și zic da sau ba. La Capitală se caută o soluție optimă, dacă soluția optimă este domnul Cîrstoiu, mergem pe Cîrstoiu”, a declarat Rareș Bogdan, la sediul PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la Senat, că este nevoie de o persoană care să fie în măsură să coaguleze o echipă, iar medicul Cârstoiu „are un anumit grad de notorietate”Reamintim că la ultima ședință desfășurată săptămâna trecută liderii PSD și PNL au discutat despre posibilitatea ca medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu să fie testat pentru primăria Bucureștiului. Cîrstoiu a fost întrebat de liderii Coaliției și le-a transmis acestora că se gândește la propunere, potrivit surselor citate.

Numele managerului Spitalului Universitar de Urgență din București, Cătălin Cîrstoiu, a apărut în discuțiile din Coaliție în 22 februarie. Surse politice au declarat atunci că liderii Coaliției intenționau să-l sondeze pentru candidatura la Primăria Capitalei.

De altfel, președintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, duminică, într-o emisiune la Digi24, că au fost discuţii cu arhitectul Tiberiu Florescu şi medicul Cătălin Cârstoiu, aceştia fiind testaţi ca posibili candidaţi comuni la Primăria Capitalei şi a mai spus că o decizie va fi luată luni sau marţi.

„Dacă vom avea abordări separate, PSD are candidat pe doamna Firea. Dacă vom avea o abordare comună, vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Ce vă pot spune cu certitudine, atât PSD, cât şi PNL nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun. Cu toţii avem în acest moment măsurătorile şi alternativele pentru a lua o decizie. E posibil ca şi în Bucureşti să avem candidaturi separate. Nu e ceva wow. Ce este cu certitudine stabilit foarte clar, după alegeri, majorităţile în toate administraţiile locale vor fi făcute de PSD şi PNL. Cu alte cuvinte, am depăşit primul hop”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică la Digi 24.

O altă candidatură discutată în ședința Coaliției de săptămâna trecută a fost și cea a primarului sectorului 4, Daniel Băluță. Social-democrații au prezentat liberalilor o analiză potrivit căreia Daniel Băluță, ar putea aduna voturi atât de la Cristian Popescu Piedone, dar și de la electoratul PNL și ar putea să câștige în fața lui Nicușor Dan Primăria Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22