Se cere strămutarea dosarului Teldrum de la Tribunalul Teleorman. Motivul: „mediatizarea intensă”

Redactia | 06.11.2018

Procesul de la Tribunalul Teleorman care judecă redeschiderea dosarului Teldrum la solicitarea DNA a ajuns la a treia amânare, scrie jurnalista Carmen Dumitrescu de la Liber în Teleorman.

Pe aceeași temă

După ce data trecută, avocații lui Dragnea au cerut amânare, pe fondul unei erori în citarea părților, acum ei au identificat o nouă chichiță care să ducă la prelungirea judecării dosarului. Practic, invocând mediatizarea excesivă a cazului Teldrum, avocații Teldrum au depus o cerere de strămutare, care urmează să fie judecată la Curtea de Apel București, scrie Liber în Teleorman.

Între timp, pentru a nu i se anula o eventuală decizie, judecătorul Violeta Maidanuc a decis că e preferabilă o nouă amânare pentru data de 4 decembrie, sperând că între timp se va judeca și cererea de strămutare a dosarului.

Procurorul DNA, aflat în sală, a insistat pentru continuarea judecării fondului, în ciuda cererii de strămutare, însă judecătorul Violeta Maidanuc a considerat că e preferabil să nu se ajungă în situația anulării hotărârii sale, dacă se va accepta cererea de strămutare. Motivul cererii de strămutare formulată de avocații Teldrum e legat de „intensa mediatizare a cauzelor privind Teldrum și pentru înlăturarea oricăror suspiciuni și efecte nedorite ale judecării cauzei în Teleorman.”

Judecătorul cauzei, Violeta Maidanuc, s-a arătat intrigată de lipsa de încredere în imparțialitatea sa, însă a admis cererea de strămutare și a stabilit un alt termen de judecată, în cazul în care cererea de strămutare va fi judecată în defavoarea Teldrum și procesul va continua la Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22