Se vinde PRO TV. Cehii de la PPF, pregătiți să cumpere grupul care deține televiziunea din România

Dora Vulcan | 18.10.2019

Proprietarul PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), se apropie de finalizarea negocierilor privind vânzarea acţiunilor, suma vehiculată iniţial fiind de 2 miliarde de dolari.

Pe aceeași temă

Fondul de investiţii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner, este aproape de a semna un acord pentru preluarea proprietarului PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), negocierile fiind acum în stadiul final, scrie Reuters.

Ansamblul străin este foarte aproape să încheie discuțiile privind achiziția unei părți majoritare din Centrul European Media Enterprises (CME), de la conglomeratul american AT&T.

Cea din urmă deține controlul a 75% din CME, după ce ”s-a lipit” cu Time Warner. În presa cehă este notat că totul se poate sfârși în câteva zile până se va face anunțul vânzării CME către PPF. De asemenea, și o publicație bulgară de business menționează același lucru. Citând trei surse, jurnaliștii din Bulgaria scriu că discuțiile dintre CME și PPF sunt în fază finală.

CME, 30 de televiziuni în 5 țări

Conform paginademedia.ro, CME a informat, în luna martie a acestui an, că începe un proces de analiză în care au fost luate în calcul mai multe variante. Printre ele, și vânzarea companiei, fie în întregime, fie pe bucăți, o recapitalizare, o fuziune cu un alt partener strategic ori chiar să continue afacerea pe același model.

Anunțul a fost făcut de companie care este listată la bursa de la New York și la cea din Praga, printr-un comunicat de presă, în care este precizat că Boardul de directori al afacerii a întocmit un Comitet Special format din directori independenți care să se ocupe de procesul de evaluare a celor mai bune variante strategice. Compania CME operează 30 de televiziuni în Bulgaria, România, Cehia, Slovacia și Slovenia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22