Sebastian Burduja, noul șef PNL București – Liberalii și-au ales echipa de campanie

Redactia | 20.11.2023

Sebastian Burduja a confirmat într-o declarație de presă că a fost ales președinte interimar al organizației PNL București

Pe aceeași temă

Sebastian Burduja este considerat un apropiat al lui Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații. Numirea acestuia în fruntea PNL București are loc în contextul demarării atacurilor publice în cheie electorală dintre PNL și PSD pe tema legii pensiilor. Burduja fusese ministru al Comunicațiilor în guvernul Ciucă.

Liderii PNL s-au întâlnit luni în ședința Biroului Politic Național pentru a-l desemna pe Sebastian Burduja (38 de ani) ca președinte al PNL București, dar și fuziunea cu ALDE, partidul fondat de Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, liberalii și-au stabili și echipa de campanie pentru cele patru rânduri de alegeri din 2024. Din echipă vor face parte secretarul general Lucian Bode, cei patru primvicepreședinți (Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu), precum și lideri locali cu rezultate foarte bune – Emil Boc, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel.

Subiectul șefiei PNL București este extrem de important, pentru că de obicei șeful filialei e și candidat la Primăria Capitalei. E notoriu faptul că Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, are o relație tensionată cu Sebastian Burduja, care conduce acum PNL Sector 1.

Locul de șef al PNL București e vacant după ce Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a demisionat din funcție. El a fost sub presiune din partea conducerii partidului să renunțe la susținerea pentru Nicușor Dan.

Postul de șef interimar al PNL București e deținut acum de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22