Sebastian Ghiță a depus garanții în contul cauțiunii impuse de DNA (surse)

Tudor Despina | 11.04.2016

Sebastian Ghiță a venit din nou la DNA, luni, ocazie cu care a depus garanții în contul cauțiunii de 13 milioane de euro impusă de procurori, potrivit unor surse.

Pe aceeași temă

 

Deputatul s-a prezentat luni la DNA Ploiești în dosarul în care e cercetat pentru mai multe infracțiuni, printre care șantaj, dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității. Potrivit unor surse citate de Digi 24, Ghiță a depus cu această ocazie mai multe garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii impuse de DNA. Mediafax scrie, citând surse apropiate anchetei, că ar fi vorba despre active din cadrul unei firme pe care deputatul o controlează.

 

Potrivit sursei citate, procurorii urmează să analizeze garanțiile depuse de parlamentar, urmând a se pronunța asupra acestui aspect. Ghiță a stat în sediul DNA din Ploiești în jur de o oră, iar la ieșire nu a făcut declarații. În 31 martie, procurorii ploieșteni au fixat o cauțiune de 13 milioane de euro pentru Sebastian Ghiță, deputatul fiind pus sub control judiciar. Măsura, argumenta DNA, a fost impusă pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care Camera Deputaților a respins cererile de reținere și arestare preventivă a lui Ghiță.

 

Inculpatul va depune, până la data de 6 aprilie 2016, o cauțiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor și lichidităților bănești - cu excepția terenurilor și clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declarație de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaților) ori va constitui o garanție reală mobiliară sau imobiliare în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție”, transmitea DNA în 31 martie.

 

În acest dosar, Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. În cauză au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22