Sebastian Ghiță a scăpat de răspunderea penală. A primit azil politic în Serbia

Redactia | 23.08.2018

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a declarat, miercuri seara, dupa ce Curtea de Apel din Belgrad a respins definitiv cererea autoritatilor romane privind extradarea sa, ca nu are planuri de a reveni in Romania si nici de a activa in politica.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Nu am planuri care sa faca pe cineva sa creada ca ma intorc in Romania sau ca voi avea legatura cu politica", a declarat Sebastian Ghita pentru Antena 3, preluată de Ziare.com

 

Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv, miercuri, cererea de extradare a fostului deputat PSD, mentinand decizia din luna iulie pronuntata de Curtea Suprema.

 

In 27 iulie, Curtea Suprema a Serbiei a respins solicitarea Ministerului roman al Justitiei privind extradarea lui Sebastian Ghita, insa preciza ca decizia finala va fi a Curtii de Apel.

 

Curtea a anuntat, intr-o declaratie, ca Ministerul de Interne sarb i-a acordat lui Ghita azil, considerand ca acesta este persecutat din ratiuni politice. Din aceste considerente, instanta nu a putut decat sa respinga cererea de extradare.

 

Sebastian Ghita a plecat din tara in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 si a fost prins la Belgrad in 14 aprilie 2017. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

 

Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritatile sarbe timp de doua luni pentru posesie de documente falsificate si a fost eliberat pe cautiune.

 

In 7 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara ca statul roman se afla in procedura de extradare in cazurile Sebastian Ghita si Elena Udrea, in cazul lui Ghita fiind facuta cererea de extradare transmise completarile solicitate de Serbia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22