Sebastian Ghiță contestă controlul judiciar și cauțiunea impuse de DNA

Tudor Despina | 04.04.2016

Deputatul Sebastian Ghiță vrea să scape de controlul judiciar și de cauțiunea impuse de procurorii DNA.

Pe aceeași temă

 

În 31 martie, procurorii ploieșteni au fixat o cauțiune de 13 milioane de euro pentru Sebastian Ghiță, deputatul fiind pus sub control judiciar. Măsura, argumenta DNA, a fost impusă pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care Camera Deputaților a respins cererile de reținere și arestare preventivă a lui Ghiță.

 

Inculpatul va depune, până la data de 6 aprilie 2016, o cauțiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor și lichidităților bănești - cu excepția terenurilor și clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declarație de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaților) ori va constitui o garanție reală mobiliară sau imobiliare în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție”, transmitea DNA în 31 martie.

 

Acum, Sebastian Ghiță vrea să scape de măsurile impuse. Potrivit Agerpres, deputatul a depus o plângere la Înalta Curte, acțiune prin care contestă controlul judiciar și cauțiunea fixate de procurorii anticorupție. Plângerea a fost înregistrată luni și are termen de judecare în 6 aprilie, mai arată sursa citată.

 

În acest dosar, Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. În cauză au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.

 

În tot acest context, Mediafax citează un deputat PSD, fără a-i declina identitatea, care susține că le-ar fi declarat procurorilor că Sebastian Ghiță și-ar fi șantajat colegii pentru ca aceștia să voteze împotriva cererilor DNA de reținere și arestare a sa.

 

"În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză", le-ar fi declarat deputatul social-democrat procurorilor, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22