Sebastian Ghita DEMISIONEAZA din PSD: Nu voi reveni in partid pina nu se rezolva chestiunile legsate de CORUPTIE si COMUNISM. Sunt preieten cu Ponta, dar el are o TEMA

T.d. | 28.11.2014

Pe aceeași temă

Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, vineri, ca demisioneaza din PSD, potrivit Hotnews. Intr-un comunicat in care critica “chestiunile legate de comunism, coruptie”, dar si pe Ion Iliescu, Mircea Geoana si Marian Vanghelie, Ghita isi expune motivatia demisiei.

Dupa ce, cu mai putin de 24 de ore inainte, a lansat critici dure la adresa lui Ion Iliescu si a “celor cu probleme cu arestari preventive si situatii grave”, Ghita a decis vineri sa plece din PSD.

“Imi dau demisia din PSD. Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest partid”, arata Sebastian Ghita, in comunicatul dat publicitatii.

In documentul in cauza, Ghita isi explica decizia: “Nu voi mai reveni in acest partid cat timp chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate. Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu”, arata Ghita.
 

Atacuri la Geoana si Vanghelie

Sebastian Ghita comenteaza, in comunicatul citat, si situatia lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie, proaspat exclusi din partid.

“Mircea Geoana si Marian Vanghelie au primit ce meritau”, arata Ghita si continua: “Le-am spus colegilor de-acum un an ca tradeaza interesul comun pentru interesul personal”.

Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de externe. M-a sunat sa imi spuna ca, daca Ponta nu il numeste ministru de externe, atunci va fi razboi in PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu”, mai arata Ghita.

Cat despre Vanghelie, deputatul spune ca “reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna! Am fost un adversar al lui Vanghelie de cand am intrat in PSD. Si cred ca ieri oamenii i-au aratat cu adevarat ce cred despre el. Nu poti sa ai un agramat, un neinstruit, un hot lider al partidului in Bucuresti, si sa castigi alegerile. Ne era rusine sa spunem in tara ca Vanghelie este unul dintre noi!”.

 

Sunt de stinga pentru ca  "exacerbarea valorilor individuale" nu reprezinta o solutie pentru societate

Ghita a fost intrebat de ziarist Corina Dragotescu, la Romania TV, dupa ce si-a anuntat demisia din PSD, de ce se considera un om de stanga:

"Pentru ca eu cred ca doar exacerbarea valorilor individuale nu e optiune pentru o societate. Sunt de stanga pentru ca am reusit in viata mea, dupa ce am construit firme, sa impart actiunile de acolo cu colegii, cu prietenii, cu directorii", a raspuns acesta.

"Asa am crezut eu, asa am eu in mine un fel de a fi, ca nu puteam sa ma duc singur doar eu in vacanta cu sotia si cu copiii si restul oamenilor sa stea si sa munceasca. Cumva trebuiau sa mearga si ei cu mine in vacanta si atunci trebuia sa impart (...) Nu ai cum sa traiesti singur, oricat de bun esti, oricat de priceput, nu poti sa te duci intr-o insula in Maldive si sa stai ca o maimutica singura, nu poti, nu stiu, nu am putut eu...", a adaugat acesta.

 

De la "reformatorul" PSD, la “lupul singuratic”

Sunt foarte multi colegi care spun ca poate trebuie sa ne despartim de Sebi Ghita”, a spus Victor Ponta, vineri. Liderul PSD a mai aratat ca Sebastian Ghita trebuie sa inteleaga ca o organizatie functioneaza dupa anumite reguli, “nu doar dupa regula singulara a lupului singuratic”.

Reactia lui Ponta vine dupa ce, joi seara, Ghita a avut o pozitie publica dura la adresa lui Ion Iliescu.

Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga”, a spus Sebastian Ghita, joi seara, intr-o declaratie data publicitatii. Ghita mai arata ca Iliescu “nu mai poate fi un simbol al PSD

"Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se asează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu sa se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD", afirmă Ghiţă, apreciind că e necesară reformarea PSD şi că toate partidele "trebuie să arate că au un răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie şi ineficienţă”.

Sebastian Ghita merge mai departe si vorbeste explicit despre “toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave” care “trebuie suspendati din PSD”.

“Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar si altii sunt exemple vii ale perceptiei ca PSD ar fi un partid corupt”, mai spune Ghita.

Deputatul PSD subliniaza ca: “Toti trebuie sa se suspende din PSD sau sa fie suspendati. Sfidarea legii si a DNA nu ii ajuta nici pe ei si nici partidul”.


Comunicatul integral:

"IMI DAU DEMISIA DIN PSD. IMI DORESC CA VICTOR PONTA SA AIBA PUTEREA SI MINTEA SA REFORMEZE ACEST PARTID

Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discutie serioasa despre evenimentele politice din ultima perioada. Cred ca  astazi Victor Ponta este un altfel de lider.  Cred ca a inteles ce vor romanii de la dansul.

Mi-a spus ca declaratiile pe care le-am dat sunt corecte, dar ca nu pot sa am initiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am inteles punctul sau de vedere si am hotarat sa demisionez din PSD!

Nu voi mai reveni in acest partid cat timp chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate.

Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest  partid!

Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu.

Mircea Geoana si Marian Vanghelie au primit ce meritau.

Le-am spus colegilor de-acum un an ca tradeaza interesul comun pentru interesul personal.

Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de externe. M-a sunat sa imi spuna ca, daca Ponta nu il numeste ministru de externe, atunci va fi razboi in PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu.

Vanghelie reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna! Am fost un adversar al lui Vanghelie de cand am intrat in PSD. Si cred ca ieri oamenii i-au aratat cu adevarat ce cred despre el. Nu poti sa ai un agramat, un neinstruit, un hot lider al partidului in Bucuresti, si sa castigi alegerile. Ne era rusine sa spunem in tara ca Vanghelie este unul dintre noi!

Dupa congresul PSD vom vedea toti daca mesajul romanilor a fost inteles sau este ignorat de oamenii din acest partid."

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22